0

Kouvolan Suunnistajat voitti Nuorten Jukolan

Nuori seura Kouvolan Suunnistajat ja sen nuoret suunnistajat lisäsivät nyt ansioluetteloonsa arvostetuimman nuorisoviestin, Nuorten Jukolan voiton. Menestys ei tullut yllätyksenä, sillä joukkueessa suunnisti neljä nuorten maajoukkue-edustajaa.

Joukkueessa suunnistivat Lauri Mattila, Aaro Ojala, Amalia Linden, Lasse Peltonen, Liisa Peltonen, Elisa Mattila ja Arttu Lindqvist. Kolmikko Liisa, Elisa ja Aaro ovat tämän kesän EM-mitalisteja nuorten sarjassa ja Arttu on valittu edustamaan Suomea nuorten Eurooppa-cuppiin.

Joukkueen johdon laatiman ennakkoarvion mukaan ankkurin piti lähteä matkaan neljäntenä, 1.30 kärjen jälkeen. Ankkuri lähti toisena, 1.29 kärjen jälkeen. Hyvin siis joukkueen johto tunsi itse kunkin suorituskyvyn.

Viestin kolmas osuus on tarkoitettu alle 14-vuotiaille. Kolmannen osuuden juoksija Amalia Linden totesi isojen ylämäkien hyydyttäneen menoa. Lisäksi tuli harmillinen kahden minuutin pummi alkumatkasta. Toki suoritus meni ihan ennakoituun aikaan.

Neljännen osuuden Lasse Peltonen meni osuutensa virheettömästi ja toi viestin hyvissä asemissa sijalla 13 sisarelleen Liisa Peltoselle.

– Tuonne toka vikalle tuli pieni ohi juoksu. Siinä jäin muutaman sekunnin. En huomannut frisbeeheittopaikalta lähtevää polkua ja juoksin risteyksen ohi, kertoi osuuden nopeimman ajan tehnyt Liisa Peltonen.

KS ratkaisi voiton suunnistamalla. Ankkuri Arttu Lindqvist teki neljänneksi viimeisellä rastilla kylmäpäisen oman reitinvalintansa, jonka ansiosta hän sai lukea Tapperien sukuseura ry:lle osoitetun Nuorten Jukolan viestisanoman.

– Sain johdossa lähteneen EsSun ankkurin kiinni jo kolmosella. Helpolla en päässyt missään vaiheessa. Jäin jopa muutaman metrin tossullakin tai ainakin siltä tuntui. Olin kuitenkin lukenut tuon neljänneksi viimeiseltä lähtevän rastivälin etukäteen ja kun EsSun lähti polulle, oli minun helppo tehdä irtiotto, joka riitti onneksi voittoon, kertasi Arttu Lindqvist osuuden tapahtumia.

Nuorten Jukola on kerran eli vuonna 2013 järjestetty Anjalassa. Silloin KS oli seitsemäs.

Viestiä on juostu vuodesta 1986. Keskeinen vaikuttaja viestin syntyyn oli myllykoskelainen Seppo Bütt, silloisen Suunnistusliiton nuorisovaliokunnan puheenjohtaja. Hänen ehdotuksestaan viestistä tehtiin sekaviesti tytöille jo pojille kahden erillisen sarjan sijasta.

TULOKSET
1) Kouvolan Suunnistajat 1 FIN 3.03.38 (Lauri Mattila 31.32/38., Aaro Ojala 20.57/8., Amalia Lindén 21.39/17., Lasse Peltonen 15.44/13., Liisa Peltonen 25.55/7., Elisa Mattila 31.54/2., Arttu Lindqvist 35.54/1.), 2) Espoon Suunta 1 FIN 3.04.09, 3) Lynx 1 FIN 3.06.40, 4) Jämsän Retki-Veikot 1 FIN 3.08.28, 5) Tampereen Pyrintö 1 FIN 3.08.44

Viikon kysymys

Kouvolan kaupungilla on isot säästöpaineet. Kumpi olisi parempi tapa säästää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...