0

Ulkoilureitit suunniteltava maanomistajien kanssa

Kouvola on kaupunki, jonka keskeisiä elementtejä on iso virta: Kymijoki. Vaikka asiasta on puhuttu jo vuosikymmeniä, ei jokea ole osattu hyödyntää niin paljon kuin olisi ollut mahdollista.
Joella on runsaasti uusia matkailumahdollisuuksia. Ulkopaikkakuntalaiset olisivat varmasti vielä enemmän kiinnostuneita joesta, mikäli tarjontaa olisi enemmän.
Monelle kouvolalaisellekin valtavirran komeat maisemat ovat jääneet turhan vieraiksi. Tämän ongelman poistamiseksi on suunniteltu Kymijoen ulkoilureittiä, joka yhdistäisi Kouvolan, Kuusankosken ja Korian taajamat.
Myös eteläisessä Kouvolassa on ollut vireillä pienimuotoisempia suunnitelmia reiteistä, ja onpa pohdittu myös laajaa Kymijoki-reittiä Kouvolan ja Kotkan välillä. Tämä hanke kohtasi vastatuulta maanomistusongelmien takia.
On tärkeää, että maanomistajat otetaan jo heti alkuvaiheessa mukaan ulkoilureittien suunnitteluun. Heitä on myös aidosti kuunneltava, eivätkä minkäänlaiset pakkotoimenpiteet jätä varmasti hyvää kuvaa reitistön tekijästä, kuten kaupungista. Pahimmillaan pakkokeinot aiheuttavat vuosikausien eripuran.
Kouvolan, Kuusankosken ja Kouvolan reitistön osalta on toivottavaa, että päästään aitoon yhteisymmärrykseen Alakylässä. Siellä väännetään edelleen kättä kaupungin ja tiehoitokunnan välillä.
Myös entisen Anjalankosken alueella on ollut vuosien varrella vastaavanlaisia kiistoja, kun ulkoilureittejä tai hiihtolatuja on soviteltu maastoon.
Tällä hetkellä Kymijoen upeisiin maisemiin pääsee tutustumaan eteläisessä Kouvolassa esimerkiksi Anjalassa Känkkärän kunnostetulla luontopolulla, jonka puuhaihmiset ovat tehneet paljon työtä ja ansaitsevat ison kiitoksen.
Ummeljoella on puolestaan suunnitteilla reitti Keskikosken sillan ja matonpesupaikan välille. Hanketta pyritään saamaan eteenpäin tämän syksyn aikana.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...