0

Valtatien 15 eritasoliittymän työmaalle liikennejärjestelyjä

Valtatien 15 Keltakankaan eritasoliittymän työmaalla tulee liikennejärjestely parin lähiviikon aikana.

– Uuden sillan pohjoispuolella nykyisen kulkuväylän alla oleva kallio louhitaan ja tehdään liittymä lopulliselta Myllykosken suunnan rampilta Kenraalintielle, kertoo TL-InfRa Oy:n projektipäällikkö Risto Kotiranta.

Kenraalintie välillä valtatie 15 – Varastotien risteys siirtyy ABC:n kohdalla uudelle tiepenkereelle. Uuden sillan länsipään kohdalla laskeudutaan penkereeltä alas ja kiertoliittymään johtava tie siirtyy nykyisen Kenraalintien viereen kauemmas sillasta.

– Työnaikainen kiertoliittymä siirtyy hieman Kouvolaan päin, jotta Kouvola–Myllykoski-suunnan raskas liikenne mahtuu siitä kulkemaan.

Liikenne Sippolan suuntaan ja Hyötyvirran alueelle poistuu kiertoliittymästä ja se siirretään kulkemaan uutta ramppia, jonka liittymä valtatielle on 200 metriä uudelta sillalta Kotkaan päin. Tämä Matarojantien rampin liittymä tehdään tässä vaiheessa T-risteyksenä ilman kiihdytyskaistoja, mutta valtatieltä Sippolaan kääntyvälle liikenteelle tehdään kääntymiskaistat. Poikittainen liikenne Myllykoskelta Sippolaan kulkee muutoksien jälkeen reittiä Kenraalintie – valtatie 15 Kotkan suuntaan – uusi Matarojantien ramppi.

– Nopeusrajoitus työmaalla liittymien kohdalla tulee olemaan 30 km/h ja muualla työmaalla edelleen 50 km/h.

Syyskuun aikana on odotettavissa lisää muutoksia, jolloin valtatien 15 liikenne siirretään kulkemaan uudelle tielle sillan ali. Lisäksi otetaan käyttöön Myllykosken suunnan ramppi välille valtatie 15 – Kenraalintie.

– Poikittainen liikenne uudelle sillalle siirretään myöhemmin syksyllä, kun nykyisen kiertotien kohdalla vielä puuttuvat rakenteet on tehty, kertoo Risto Kotiranta.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...