Vanhat lehdet: AP 83 -hanke toi töitä ja vaurautta Inkeroisiin sekä lähialueelle

Tampella hyväksyi syyskuussa 1980 AP 83 -hankkeen, jonka myötä Anjalan paperitehtaalle Inkeroisiin rakennettiin kolmas paperikone ja koko tehtaan puunkäsittely uusittiin. Samalla rakennettiin painehiomo ja uusittiin paperitehtaan jälkikäsittely sekä paperivarasto.

AP 83:n vihkiäisiä vietettiin 16.6.1983. Anjalankosken Sanomat kertoi seuraavana päivänä tilaisuudesta muun muassa seuraavaa: ”Tuskin koskaan aikaisemmin on Anjalankoskella kokoontunut yhtä aikaa niin merkittävää vaikuttajajoukkoa kuin mitä nähtiin eilen Tampellan AP-83:n vihkijäisissä. Tasavallan Presidentin ja rouva Koiviston lisäksi paikalla oli suuri osa maamme johtavista teollisuuden ja rahamaailman ykköshenkilöistä. Valtioneuvoston edustajana juhlassa oli kauppa- ja teollisuusministeri Seppo Lindblom.”

Millaisia muistoja sinulla on AP 83 -hankkeesta? Kerro niistä!

Viikon kysymys

Kiinnostavatko hiihdon MM-kilpailut?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...