Vesien pinnat alhaalla

Pitkä hellejakso näkyy selkeästi niin jokien, järvien kuin pohjavedenkin tasossa.
Kymijoen virtaama kävi viime viikon lopulla Ahvion mittauspisteessä 190 kuutiossa sekunnissa. Viikonvaihteen sateet muuttivat tilannetta sen verran, että lukema oli alkuviikosta 235 kuutiota. Vettä soljuu Ahviossa tähän aikaan vuodessa kohti Suomenlahtea keskimäärin 270 kuutiota sekunnissa.
– Mikäli Kymijoen virtaama on alle 200 kuutiossa, liikutaan jo tosi pienissä vesimäärissä, toteaa vesistöpäällikkö Visa Niittyniemi Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.
– Talven kovat sateet suojasivat Päijännettä ja Kymijoen aluetta kuivuudelta heinäkuuhun asti. Sen jälkeen Päijänteen pinta on laskenut nopeasti. Toukokuun lopussa taso oli +30 senttiä, mutta nyt se on –10 senttiä. Virtaamat ovat pienentyneet selkeästi Päijänteestä tulevassa pääuomassa sekä Mäntyharjun reitiltä Vuohijärvestä tulevassa pienemmässä uomassa, jatkaa Niittyniemi.
Koko juttu on Keskilaaksossa 9.8.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko hiihdon MM-kilpailut?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...