0

Santtu Vekkeli ehdolla Vuoden nuoreksi menestyjäksi

Suomen Nuorkauppakamarit palkitsee omassa elämässään menestyneen 18–40-vuotiaan. Vuoden Nuori Menestyjä -palkinto mahdollistaa suomalaisten tekojen ja osaamisen tunnetuksi tekemisen myös ulkomailla. Suomessa palkitaan vuosittain kolme parasta kilpailijaa.

Itä-Suomen aluefinaalissa on ehdolla inkeroislainen Santtu Vekkeli, jonka yritys Pohjolan Hyönteistalous Oy on ollut avainasemassa laillistamassa hyönteisruoan Suomessa ja edistänyt alan kehitystä maailmanlaajuisesti. Vekkeli on koulutukseltaan elintarviketieteiden kandidaatti. Valmistumisensa jälkeen hän on työskennellyt useissa huippuyliopistoissa maailmalla erilaisissa tutkimusprojekteissa.

Yhdysvalloissa työskennellessään hän tutustui hyönteisalan tutkijoihin, joilta sai idean laajamittaisesta automatisoidusta elintarvikehyönteisten kasvatuksesta. Vekkeli on yksi tärkeimmistä – ellei tärkein henkilö – kansainvälisesti merkityksellisen hyönteisruokaklusterin kehittäjä Suomessa. Vekkeli edustaakin uuden ajan yrittäjää, joka haluaa tehdä maailmasta paremman paikan. Hänen keinonsa on ollut yrityksen perustaminen, jonka avulla mahdollistetaan ympäristölle paremman ruokajärjestelmän kehittäminen tarjoamalla parempia elintarvikkeita kuluttajille.

Itä-Suomen aluefinaalin voittajat selviävät 7.–9. syyskuuta Heinolassa pidettävässä B-alueen aluevaalikokouksessa.
Ehdokkaiden äänestys on menossa http://nuorimenestyja.fi/aluefinalistit/

Viikon kysymys

Kiinnostavatko kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä