0

Vanhat lehdet: Paljon yrityksiä ja urheilua

Selasin Anjalankosken Sanomia vuodelta 1983, vuodelta, jolloin tulin ensimmäisen kerran tähän paikallislehteen töihin. Ja siitähän on aikaa 35 vuotta. Silloin tein pääasiassa urheiluavustajan töitä, mutta joku muukin juttu näytti tutulle.

Yritysnumeroa 26.10.selatessa tuli mieleen, että mikähän kaikki on paikallisessa yrityselämässä muuttunut. Anjalankosken Yrittäjissä on tänään jäseniä reilut 200. 35 vuotta sitten niitä suunnilleen saman verran. Yritykset työllistivät 900-1000. Tällä hetkellä jäseninä on enemmän pienyrityksiä ja työllistävä vaikutus on viime vuosina vähentynyt, mutta luultavasti lukema on vielä 700 paikkeilla. Mikä on sitten todella muuttunut? Yrityksiä toimii alueella selvästi vähemmän tänä päivänä kuin 80-luvulla. Lehden toimituksen haastattelemia yrittäjiä ja yrityksiä toimii edelleen.

Lehteä selatessa tuttua on myös eteläisen Kouvolan laaja urheilutoiminta. Se on edelleen vilkasta, mutta silloin urheilusivuja oli kolme kertaa viikossa ilmestyneessä lehdessä yhteensä 8-9 viikon aikana. Aika paljon. Sai siinä olla joka ilta ja viikonloppu jossakin kentän laidalla. Mutta silloin oltiin 35 vuotta nuorempiakin. Nyt on ehkä näkemystä olevinaan enemmän, mutta energiaa ja kärsivällisyyttä selvästi vähemmän. Sohva kutsuu useammin.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...