0

Kykkäset neljänsiä Kardaanikunkussa

Jokamiehenluokan suurkilpailu, Kardaanikunkku, kaasuteltiin viikonvaihteessa Kaanaan moottoriurheilukeskuksessa Teiskossa. Anjalankosken Urheiluautoilijoiden Riina ja Mirko Kykkänen sijoittuivat luokissaan neljänsiksi.

Kilpailu aloitettiin lauantaina ajamalla nuorten, naisten ja senioreiden luokat limittäin. Riina Kykkänen ajoi alkuerässään toiseksi.

– Hidastelin hieman ensimmäisessä kaarteessa ja minusta tultiin ohi, Riina kertasi tapahtumia.
Välierässä lähtö sekä ajaminen onnistuivat nappiin. Tuloksena oli tyylipuhdas voitto. Ennen semifinaaleja taivas repesi ja kasteli Kaanaan maat.

– Semissä lähtö epäonnistui märällä täysin. Onneksi sain noustua A-finaalipaikalle.

Finaalissa Kykkästen farmari-mallinen Opel Kadett ei irronnut viivalta Riinan toivomalla tavalla. Ulkokautta hän pääsi nousemaan kolmanneksi. Alkoi armoton taistelu. Toiselle kierroksella Päijät-Hämeen UA:n Jaana Koskema ohitti hänet, mutta pian Kykkäsen Riina meni taas uudelleen ohitse. Viimeisen kierroksen ensimmäisessä kaarteessa Lahden UA:n Hanna Yrjölä osui Opelin takakulman. Edessä oli pyörähdys. Matka pääsi onneksi jatkumaan. Tilanteesta tuomittiin Yrjölälle musta lippu. Riina Kykkäsen lopullinen sijoitus oli neljäs.

– Auto oli todella hyvä ajaa. Kiitos siitä kuuluu jälleen kerran Mirkolle.

Yleinen luokka aloitti karsintansa lauantaina. Sunnuntaina oli vuorossa pääkilpailu, ja perinteiset kuninkaallisten ”ruunajaiset”. Mirko Kykkäsen päivä oli alusta asti tyylipuhdasta näytöstä. Alkueristä alkaen keltamusta Opel lähti viivalta muita karkuun. Voitot tulivat alkueristä, välierästä ja semifinaalista.

A-finaalissa oli mukana kahdeksan kiven kovaa kuljettajaa. Kykkänen starttasi lähtöön sisäradalta. Päälähdössä auto ei irronnut viivasta aivan Mirkon toivomalla tavalla. Ensimmäisessä kaarteessa hän oli neljäntenä. Finaalin kolmen kierroksen ajan Kykkänen ja edellä ajanut Pieksämäen UA:n Rauno Malinen kävivät kovaa taistelua. Kokenut Malinen ei kuitenkaan tehnyt virhettä, ja niin Mirko Kykkäsen oli tyytyminen kilpailun neljänteen sijaan. Kardaanikuninkaaksi ”ruunattiin” Sastamalan Autourheilijoiden Kalle Innanmaa.

Viikon kysymys

Kouvola etsii säästökohteita – onko veronkorotus lääke talouden tasapainottamiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä