0

Joel Naukkarinen souti hopealle opiskelijoiden EM-kilpailuissa

Eurooppalaiset opiskelijat ottavat toisistaan mittaa yli kymmenessä eri lajissa Portugalin Coimbrassa. Olympiasoutaja Joel Naukkarinen on saanut tähän mennessä ainoan suomalaismitalin.

Miesten yleisen sarjan voitto ei jäänyt kauas. Naukkarinen souti finaalissa lähes koko kisan liettualaisen Zygimantas Galisanskisin perässä neljäntenä. Molemmat heistä ottivat loppukirin ja irtosivat kärkeen. Naukkarinen jäi 2,5 sekunnin päästä kullasta.

– Loppukevään ja alkukesän sairastelujen jälkeen on aika mahtavaa alkaa olla taas kunnossa, Naukkarinen paljastaa, että isolla harppauksilla on menty eteenpäin.

– Soutaessa tunsin, että nyt olen päässyt uudelle tasolle.

Naukkarinen opiskelee Itä-Suomen yliopistossa lääketiedettä. Paikalla ollut Markku Rantahalvari Opiskelijoiden Liikuntaliitosta ennustaa Naukkarisen nousevan maailman kärkeen muutaman vuoden sisällä.

– Naukkarinen on hyvin analyyttinen. Hän tuntee itsensä ja kehonsa ja pystyy hyödyntämään harjoittelussa valtavaa tietomääräänsä ihmisen fysiologiasta.

Rantahalvari löytää soutajan asenteessa paljon samankaltaisuutta ranskalaisen suunnistajan Thierry Gueorgioun kanssa.

– Joelissa on hyvin paljon samaa kuin tässä maailman kaikkien aikojen suunnistajassa. He ovat molemmat analyyttisiä, elävät lajia ja vievät itsensä äärirajoille.

Soutuliitto valitsee pian edustajat MM-kilpailuihin. Jos Naukkarinen valitaan Olli-Pekka Karppisen kanssa kaksikkoon, huippukunto pyritään rakentamaan syyskuulle. Muussa tapauksessa hän tähtää korkeimpaan sijoitukseen opiskelijoiden MM-kilpailuissa Shanghaissa muutaman viikon päästä.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä