0

Tangokuningatar Kievarimuseolla

Ensi sunnuntai-iltana on Kievarimuseolla kuninkaallinen konsertti. Siellä esiintyy tangokuningatar Aino Niemi. Tosin uusi kuningatar on jo valittu, mutta niin kuin muissakin monarkioissa, tässäkin titteli säilyy hamaan hautaan asti, vaikka kruunu vaihtaakin omistajaa vuosittain.

Aino Niemi on yksi nuorimmista tangokuningattarista, mitä koskaan on valittu. Hän on kotoisin Inkeroisista, tuosta joen toiselta puolen – ihan oman paikkakunnan tyttöjä.

Meillä näitä laululintusia kuoriutuu tämän tästä ja toinen toistaan musikaalisempia ja jopa nätimpiä. Mistäkö se johtuu? Ehkäpä meillä on täällä Anjala-Inkeroinen sektorilla sellainen ilmasto. Tai sitten se johtuu perimästä, hyvistä opettajista, joita on täällä ollut ja on vieläkin sekä suunnattomasta halusta laulaa omaksi ja toisten iloksi.

Tällä paikkakunnalla on aina ollut vilkasta musiikkielämää. Anjalan historiasta löytää kansanpelimanneja ja myöhemmin täällä ovat vaikuttaneet myös isohkot tanssiorkesterit solisteineen sekä kuorot, soittokunnat ja onhan paikkakunnalla oma musiikkiyhdistyskin ja sen orkesteri.

Kievarimuseokin on kantanut kortensa kekoon järjestäen useita konsertteja kesässä. Suurin ja pisimpään toiminut on Suvi-illan konsertti, joka aloitti sarjan jo vuonna 1997. Silloin kuultiin klassista laulua. Sopraano Anu Hälvä esiintyi Jouni Someron säestyksellä.

Siitä alkoi sarja, joka jatkuu ensi sunnuntai-iltaan asti ja toivottavasti kauan vielä tulevaisuudessakin. Ainon konsertti on järjestyksessä 22.
Musiikki on ollut hyvin monipuolista, on yritetty löytää ”jokaiselle jotakin”. Ja siinä on varmasti onnistuttukin, sillä kävijöitä on riittänyt. Satoi tai paistoi niin aina ovat penkit pihamaalla täyttyneet ja toivottavasti niin käy nytkin.

Tänä vuonna on vuorossa todella erikoinen ilta. Olemme saaneet esiintyjäksi ensi kertaa kuninkaallisen, tangokuningatar Aino Niemen. Me kaikkihan olemme kuulleet ja nähneet häntä jo ainakin televisiossa, mutta onhan se ihan eri juttu nähdä, kuulla ja tavatakin ”livenä” niin kuin sanonta kuuluu.

Ainon lisäksi illassa esiintyy Kaiho-orkesteri, joka sekin palkittiin viime vuonna Seinäjoella. Kaiho valittiin Tanssiorkestereiden SMORK-2017 kilpailun voittajaksi ja lavakauden päättäjäisissä heidät palkittiin Vuoden Tanssittajatulokkaana.

He olivat myös mukana Kuninkaallinen Joulukonsertti-kiertueella joulukuussa 2017.

Ainon ja Kaihon yhteisestä ohjelmasta iltamme aikana voisi nostaa esiin pari vanhaa ja kaunista sävellystä, ”Cherbourgin sateenvarjot” ja ”Muista minua”.
Nämä ja monet muut sävellykset ovat juuri niitä, jotka sopivat suomalaiseen kesäiltaan. Tunnelmallisia, kaihoisia ja mikä mielenkiintoista, näitä vanhoja lauluja esittävät nuoret laulajat ja soittajat.

Toivottavasti tänä vuonna nuoretkin löytävät tiensä Kievarimuseolle, jonka konserttiyleisö yleensä on hiukan vanhemman puoleista.

Ensi sunnuntai-ilta on Anjala-Seurallekin harvinainen. Aikaisemmista tavoista poiketen väliaikatarjoilu kahvineen ja kotitekoisine leivonnaisineen sisältyy pääsylipun hintaan.

Konsertti alkaa kello 18.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä