0

Kartanolla opastuskierroksia keskiviikkoisin ja lauantaisin

Anjalan kartanon keltaisen salin virtuaalihuoneen opastuskierrokset alkavat lauantaina 14. heinäkuuta. Huoneessa pääsee opastetusti tutustumaan älylaitteiston avulla, miltä huonekalut ovat mahdollisesti näyttäneet 1800-luvun alussa. Lisättyä todellisuutta virtuaalihuoneeseen on luonut hämeenlinnalainen AR-yritys Stellarion. Lisätyllä todellisuudella viitataan tietokoneella tuotetun sisällön ja todellisuuden yhdistämiseen.

Muutama vuosi sitten lanseerattu Pokémon-peli käyttää lisättyä todellisuutta hahmojen tuomiseksi pelaajan puhelimen näytölle. Anjalan kartanossa siis tarkastellaan keltaista salia, johon on sijoitettu virtuaalisia elementtejä, tässä tapauksessa huonekaluja.

Opastuskierroksia järjestetään kartanolla keskiviikkoisin kello 15.00 ja 16.00 ja lauantaisin kello 12.00, 13.00, 14.00 ja 15.00. Opastuskierros kestää noin 40 minuuttia. Kierrokselle mahtuu 15 henkilöä samaan aikaan. Virtuaaliopastuksen hinta on 6 euroa ja pääsylippuja kierrokselle saa ostettua Makasiinikahvilasta.

Virtuaalihuone on osa Anjalan kartanon uusi aika -kehittämishanketta, joka saa Leader tukea Pohjois-Kymen Kasvulta.

Viikon kysymys

Oletko leudon talven kannattaja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...