Toimistotyöt vaihtuvat käsityöläisyyteen

Violettina hohtava Cadillac De Ville vuosimallia 65 kiinnittää ensimmäisenä huomion sippolalaisen kesäasukkaan pihassa. Nina Lehtinen esittelee ylpeänä komeaäänistä autoaan.

– Tämä on mieheni Esa Kuokan omistuksessa, mutta minä sillä pääasiassa ajelen.

Cadillacin ulkoilutus onnistuukin tänä kesänä paremmin, kun pariskunta myi keväällä elintarvikekuljetuksiin erikoistuneen logistiikkayrityksensä.

– Ei ollut mikään helppo asia myydä elämäntyötään. Minä olin yrityksessä 17 vuotta ja Esa kauemmin. Kun tulin taloon, kuljettajia oli 20. Vuosien aikana palkkasin 160 kuljettajaa lisää. Työpaikka oli meille toinen koti. Se tuntuu kuin olisi perheensä jättänyt, sanoo Nina ja silmäkulmassa kimmeltää.

Hetken päästä Nina sanoo, että nyt on aika tehdä muutakin kuin istua toimistossa.

– Kuljetusala on kovin kilpailtu. Yrittäjänä sitä oli mukana yrityksessä niin täysillä, että muuhun ei paljon aikaa jäänyt.

Yrittäjyys kuuluu luultavasti Ninan elämään myös jatkossa, mutta mittakaava on vähän toinen.

Työelämän vastapainosta, käsityöharrastuksesta, tuleekin mahdollisesti uusi ammatti. Hänellä on jo käden taidoista kertova Nipen Purkkipaja Facebook-sivusto.

– Ne tehtiin kolmisen vuotta sitten, kun ystävät olivat sitä mieltä, että töitä on liikaa kotitarpeiksi ja lahjoitettavaksi.

Koko haastattelu 12.7. Keskilaaksossa.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko hiihdon MM-kilpailut?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...