Keski-Kymen alueella voidaan metsästää kuusi karhua

Suomen riistakeskus on myöntänyt Kaakkois-Suomen alueelle poikkeusluvat 26 karhun metsästämiseen. Lupamäärässä on reilu kasvu edellisvuoteen, jolloin poikkeuslupia oli kymmenen. Lupamäärän kasvu johtuu kasvaneesta karhukannasta. Karhun metsästysaika alkaa elokuun 20. päivä ja päättyy lokakuun lopussa.

Kaakkois-Suomessa Koillis-Kymen ja Raja-Kymen yhdessä muodostamalla alueella on mahdollista metsästää yhteensä 20 karhua. Koillis-Kymen alueen muodostavat Ruokolahden-Imatran, Rautjärven ja Parikkalan riistanhoitoyhdistysten alueiden yhteislupaan ilmoittautuneet metsästysseurat ja –seurueet ja siihen kuuluu myös pieniä osia Puumalasta. Raja-Kymi koostuu Joutsenon, Etelä-Saimaan ja Ylämaan riistanhoitoyhdistysten alueilla toimivien metsästysseurojen ja seurueiden alueista.

Keski-Kymen alueella voidaan metsästää kuusi karhua. Keski-Kymen alue kattaa Lemin-Taipalsaaren, Luumäen, Miehikkälän, Savitaipaleen-Suomenniemen, Sippolan, Valkealan-Kouvolan, Vehkalahden-Haminan ja Virolahden riistanhoitoyhdistysten alueilla toimivien yhteislupaan ilmoittautuneiden metsästysseurojen ja -seurueiden alueet.

Luonnonvarakeskus (LUKE) on arvioinut Kaakkois-Suomen alueen karhukannaksi ennen tämän vuoden metsästyskautta 175–190 yli vuoden ikäistä karhua ja alueen pentutuotoksi 55 pentua.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko hiihdon MM-kilpailut?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...