Keltakankaansuora täyttyy illalla juoksijoista

Toinen Kymijoki-Kymppi juostaan tänään 10. heinäkuuta Inkeroisten ja Keltakankaan välillä. Kilpailukeskuksena toimii Tehtaanmäen koulu Inkeroisissa.

– Viime vuonna tapahtumasta saatiin hyvää palautetta ja koska juoksulle oli tilausta, päätettiin järjestää tapahtuma myös tänä vuonna. Tavoitteena meillä on tarjota jotain erilaista eli mahdollisimman nopea reitti. Ja todellakin sellainenhan meiltä löytyy. Viime vuonna voittaja Lari Takanen kellotti reittiennätykseksi 32.27, kertoi kilpailunjohtaja Jarno Kiintola.

Kuntoilijoitakaan ei ole tapahtumassa unohdettu.

– Kuntoilijat, lapset ja kilpasarjalaiset lähtevät liikkeelle eri aikaan. Näin kuntoilijat saavat taivaltaa matkan rauhassa ennen illan kilpastarttia. Kuntosarjassa ei myöskään oteta aikaa, joten tulosten julkistaminenkaan ei pitäisi pelottaa viivalta ketään pois. Toivottavasti näemme mukana paikallisia kuntoilijoita ikään ja sukupuoleen katsomatta, jatkoi Kiintola.

Itse reitti on 10 kilometrin maantiejuoksuksi erittäin nopea ja viime vuonna SUL:n virallisesti mittaama. Reitti lähtee Tehtaanmäen koululta ja kulkee pitkin lähes viiden kilometrin mittaista Keltakankaansuoraa kääntöpaikalle Keltakankaalle. Myös muut matkat kulkevat samaa reittiä pitkin, mutta käännökset tapahtuvat aiemmin.

Kuntosarjojen 5 ja 10 kilometrin lähtö tapahtuu 17.30. Lasten lähtö 1 ja 2 kilometrin matkoille tapahtuu kello 17.40 ja illan lopuksi kilpasarjat lähtevät liikkeelle kello 19.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko hiihdon MM-kilpailut?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...