0

Kesätarina kirjakaupan kissasta ja kahvilan koirasta

Kissa tarkkaillee pöydällä, kassan vieressä. Koira kellahtaa rapsuteltavaksi tulijan eteen heti ovelta. Mutta ”ketä” ovatkaan Kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan Nappi ja Lumi Myllykosken kaupunginosasta?

Olen Suomen ainoa kirjakauppakissa ja Nappi on nimeni. Paras kaverini on kahvilakoira Lumi, jota pusken kylkeen työpäivän alkajaisiksi. Kaikki koiravieraat eivät tajua lajien välistä ystävyyttä, joten pakko on pompata tiskille, jos ne alkaa meuhkata liikaa.
Mikäs tässä on ollessa, kun kukaan ei aja pois keinutuolista, lapset ja mummot silittävät ja rapsuttavat leuan alta. Annan ihmisten rauhassa etsiä kesälukemista, valita postikortteja ja varata lippuja kesäteatteriin. Joku paukuttaa kangaspuita, toivottavasti siitä syksyyn mennessä valmistuu lattialle räsymatto. Galleriassa on mukava hiippailla, siellä on milloin mikäkin sakki pitämässä kokousta tai ihailemassa tauluja. Suosikkini on suuri taulu, joka esittää mustaa kissaa.
Aion olla täällä koko kesän aina arkipäivisin puolesta päivästä kello kuuteen, paitsi perjantaina yhdestätoista neljään. Viikonlopuksi lähden mökille tai kiertelemään Kirjamobiililla.

Miä oon Lumi, olen pieni ja kiltti kahden rodun valioyksilö. Mun työpaikka on kahvila Mummila, jossa tykkään olla töissä. Mun äiti Ninni omistaa kahvilan ja maksaa mulle aika hyvää palkkaa. Saan nameja ja paljon rapsutuksia.
Meijän kahvilaan saa koiratkin tulla kahville. Tai ei niille tarjoilla kahvia, vaan raikasta vettä ja namia, mutta niiden omistajat saa kyllä kahvia ja pullaakin, jos haluaa ostaa. Täytän elokuun alussa kaksi vuotta ja mun kaverisynttärit järjestetään Mummilassa.
Nyt kun on kesä niin muistakaa, että liian kuumassa ei saa olla.
Pusulipaisuja kaikille.

Kesällakin tapahtuu Wanhalla Rautakaupalla
Napin ja Lumin työpaikalla Wanhan rautakaupassa tuli galleriavarauksen peruutus heinäkuussa, joten sinne pystytettiin taidekauppa. Heinäkuun ajan saavat matkailijat ja tietysti kuka vaan tehdä edullisia taideostoksia.
Kahvilayö pidetään 29. kesäkuuta. Luvassa on muun muassa urheiluvisailukirjan tekijöiden pitämä urheiluvisa. Paikalliset urheilutietäjät voisivat ruveta kokoamaan joukkueita. Voittajajoukkue saa 50 euron lahjakortin Reunan kirjakauppaan.

ESV-Paikallismedioiden 9 paikallislehden Kesäplussa ilmestyy juhannusviikolla. Siinä on tarinaa Lumista ja Napista ja muista mielenkiintoisista kesätapahtumista Puruvedeltä Kaakonkulmalle. Kannattaa ehdottomasti katsoa.

Viikon kysymys

Kouvolan kaupungilla on isot säästöpaineet. Kumpi olisi parempi tapa säästää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...