Veikko Niemelle vuoden 2017 Agrikola-palkinto

Kouvolan kaupungin asiakkuuspäällikkö Veikko Niemelle on myönnetty vuoden 2017 Agrikola-palkinto tunnustuksena Niemen merkittävästä työstä kouvolais-pietarilaisen yhteistyön sekä suomalaisen kulttuurin edistäjänä.

Palkinnon perusteluissa todettiin Veikko Niemen edistäneen suurta joukkoa yhteistyöhankkeita. Esimerkkejä niistä ovat kouvolalaisten ja pietarilaisten opettajien vuosittain toistuva yhteinen täydennyskoulutus ja pietarilaisten opiskelijoiden vaihto-opiskelu Kouvolan kouluissa, kuten Kuusankosken lukiossa ja Kouvolan lyseossa.

Palkinnon myönsi Pietarin Suomen kieltä opettavien koulujen yhdistys, jonka Pietarissa 21. toukokuuta pidetyssä kevätjuhlassa Niemi vastaanotti tunnustuksen. Samassa, Suomen pääkonsulaatissa järjestetyssä tilaisuudessa palkittiin myös Suomea koskevassa tietokilpailussa parhaiten menestyneet oppilaat.

Suomen kieltä opettavien koulujen yhdistys perustettiin vuonna 2012, ja se on vuosittain jakanut Agrikola-palkinnon suomen kielen ja kulttuurin edistämisessä Pietarissa. Tämänvuotinen palkinto on toinen Venäjän ulkopuolelle myönnetty.

Palkinnon myönsi yhdistyksen puheenjohtaja, rehtori Vladimir Sedov. Palkintoa luovuttamassa mukana oli myös Suomen Pietarin pääkonsuli Anne Lammila, ja konsulaatti toimii tilaisuuden isäntänä tarjoten tilat sekä kahvitarjoilut.

Niemi tapasi Pietarin-matkalla paikallisten koulujen johtajien ja suunnitteli heidän kanssaan tulevan lukuvuoden yhteistyön raameja. Keskusteluja käytiin myös Kouvolan uuteen kaupunkistrategiaan sisältyvästä idän ja lännen korkeakouluyhteistyöstä ja korkeakoulusuhteiden vahvistamisesta Kouvolan kanssa.

Tänä vuonna uusitaan kaksivuotinen Pietarin koulutuskomitean ja kaupungin välinen yhteistyösopimus, joka on umpeutumassa kesän jälkeen.

Kouvolan perusopetus ja toisen koulutus tekevät aktiivista yhteistyötä Pietarin vastaavien organisaatioiden kanssa. Yhteistyössä on Kouvolasta mukana noin kymmenen koulua ja kolme lukiota.

– Palkinto kuuluu kaikille Kouvolan Pietari-yhteistyössä mukana olleille: lautakunnalle toiminnan mahdollistajana ja kouluille, niiden henkilökunnalle ja oppilaille keskeisinä toimijoina, Veikko Niemi sanoo.

Pietarin suomen kieltä opettavien oppilaitosten yhdistys:
– Edistää suomen kielen opiskelua ja suomalaista kulttuuria Venäjälle
– Antaa täydennyskoulutusta Pietarin koulujen suomen kielen opettajille
– Järjestää koululaisille juhlia ja tietokilpailuja antamalla lisää motivaatiota suomen kielen opiskeluun
– Järjestää yhteistä toimintaa (juhlia, pelejä, tietokilpailuja), tekee yhteistyötä Pietarin koulutuskomitean, Pietarin Suomen pääkonsulaatin ja suomalaisten koulujen kanssa, antaa koululaisille motivaatiota parantaa suomen kielen taitoaan ja auttaa kouluja järjestämään suomen kielen opetusta suomi toisena vieraana kielenä.

Viikon kysymys

Huolestuttavatko Kymsoten tulevat palveluverkkoratkaisut?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä