Kymijokiviestissä yli 200 juoksijaa

Seitsemäs Kymijokiviesti juostaan lauantaina 9. kesäkuuta. Viesti kulkee tutusti pitkin Kymijoen vartta lähtien Kouvolasta Korian sillalta ja päätyen maaliin Kotkaan Merikeskus Vellamolle.

Mukana on upeasti jälleen yli 200 juoksijaa. Joukkueista 24 on avoimessa sarjassa, joissa joukkue voi koostua vapaasti miehistä ja naisista. Viisi joukkueista on mukana naisten sarjassa eli koostuu vain naisista.

– Mukana tapahtumassa on tänäkin vuonna niin kaveri- ja työporukoita sekä tietenkin muutamia kovia kilpatason porukoita. Kymijokiviesti sopii hyvin erittäin hyvin kaikille, vaikka kokonaismatka 68 kilometriä saattaakin kuulostaa ensi istumalta kovalta, koostuu viestin osuuksista, joista lyhimmät ovat 6 kilometriä pitkiä, kertoo tapahtuman vastaava Jarno Kiintola.

– Myös naisten viesti on mukana toista kertaa, ja tuntuu, että sille puolelle tulee jatkossakin lisää pöhinää.

– Soolosarjaan on ilmoittautunut ainoastaan Jussi Soini Kouvolasta ja onkin mielenkiintoista seurata, miten mies sijoittuu joukkueita vastaan. Soini on osallistunut kerran aiemminkin Kymijokiviestin soolosarjaan.

Kymenlaakson Liikunnan toteuttama viesti vakiinnuttanut paikkansa alkukesän juoksukalenterissa. Tuttuja kasvoja nähdään reitillä vuodesta toiseen, mutta pikkuhiljaa joukkueita tulee myös kauempaa, kuten tänä vuonna myös Mikkelin suunnalta.

– On hieno nähdä, että tapahtuma kiinnostaa ja innostaa aina uusia juoksijoita mukaan. Paikallisesti viesti tiedetään ja tunnetaan, mutta on tosiaan hienoa, että joukkueita saadaan mukaan myös maakuntamme ulkopuolelta, kommentoi toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen KymLiltä.

Viime vuoden tapaan 100-vuotista taivalta juhlistetaan tänäkin vuonna, kun tällä kertaa Puolustusvoimat juhlistaa 100-vuotista taivaltaan esittelemällä toimintaansa Merikeskus Vellamolla kello 13-17 Reserviupseerikoulun toimesta.

Kymijokiviestiä pääsee yleisö seuraamaan reitin varrella mukavasti läpi koko viestin. Korian sillalla lähtölaukaus pamahtaa kello 10.00. Voittajajoukkue on maalissa Kotkassa hieman ennen klo 14:sta ja viimeinen joukkue arviolta noin kello 16.30. Reitti kulkee läpi Kouvolan ja Kotkan seuraavasti: Koria – Mäkikylä – Rantatie – Myllykoski – Keltakangas – Inkeroinen – Anjala – Huruksela – Kultaa – Laajakoski – Korkeakoski – Langinkoski – Merikeskus Vellamo.

Mikäli joku ei pääse tänä vuonna reitin varrelle seuraamaan tapahtumaa, voi sen tehdä myös omalta tietokoneen ja älypuhelimen näytöltä, kun toista kertaa viestiä voi seurata gps-seurannalla, eli jokainen joukkue kantaa mukanaan gps-laitetta, joita voi sitten seurata karttapohjalla etenemässä.

Tarkemman reittikartan, alustavan aikataulun ja sekä linkin gps-seurantaan löydät Kymijokiviestin kotisivuilta osoitteesta www.kymijokiviesti.fi.

Viikon kysymys

Huolestuttavatko Kymsoten tulevat palveluverkkoratkaisut?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä