0

Alppiruusut ja atsaleat kukassa

Arboretum Mustilassa poikkeuksellisen lämpimät säät ovat aikaistaneet Rhododendron-kukintaa noin kymmenellä päivällä etuajassa, ja atsaleojen ja alppiruusujen pääkukinta on alkanut. Kuningasatsalean (Rhododendron schlippenbachii) kukinta on vielä loistossaan arboretumin Pohjoisrinteellä. Atsalearinteen atsaleahybridien kukinta on täydessä käynnissä, ja alppiruusuista aikaiset valkoiset, keltaiset ja marjapuuronpunaiset hybridit ovat aloittaneet kukinnan.

Hyviä kukintaviikonloppuja tulevat näillä näkymin olemaan 26.–27.5., 2.–3.6. ja 9.–10.6. Tämän pidemmälle ei vierailuaan auta viivytellä, jos haluaa nähdä alppiruusujen kukkaloiston. Toki myöhemmin kesällä arboretumissa on paljon muuta nähtävää.

Kevään hellejaksot eivät kuulu arboretumin toiveisiin. Muutenkin aina kiireinen kevät lyhentää entisestään kevättöille soveltuvaa aikaa. Normaalien kiireiden lisäksi tänä keväänä on puurrettu viime syksyisen Appalakkien siemenkeruumatkan kylvöjen ja mittavan taimikasvatusurakan parissa. Saaliina itäisen Amerikan vuoriretkeltä tuotiin lähes sata kiloa siemeniä! Joukossa on paljon mahdollisia lajeja Suomen tulevaisuuden puistoihin ja metsiin?

Arboretumissa käynnistellään Leader-hanketta, joka tuo taiteet eri muodoissaan Mustilaan. Veistospuisto, metsägalleria, ympäristötaiteet ja erilainen esittävä taide etsivät projektin avulla paikkansa arboretumista. Tiedossa on yleisötilaisuuksia, kursseja ja työpajatoimintaa. Kolmivuotinen hanke odottaa vielä lopullista rahoituspäätöstä mutta valmistelutyöt ovat jo käynnissä.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä