0

Valvontaisku Anjalassa: kuljetusajoneuvojen kuormausnostimista puutteita

Kuljetusajoneuvojen nostimet ja nosturit ovat olleet viime vuosina yhtenä työsuojeluvalvonnan kohteena. Kuluvan vuoden ensimmäinen valvontaisku tehtiin muutaman tunnin otantana Anjalassa ja Kuusankoskella viime viikon torstaina ja perjantaina 17.–18.5.

Valvontaiskun kohteena oli 40 ajoneuvoa, joista 12:ssa ei löytynyt mitään huomautettavaa. Yhden nosturin osalta laiminlyönti katsottiin niin merkittäväksi, että työsuojeluviranomainen ilmoittaa asian poliisille. Kuormausnostureiden määräaikaistarkastukset olivat suorittamatta 12 nosturissa.

– Lain mukaan kuormausnostureiden määräaikaistarkastukset on suoritettava vuoden välein. Lisäksi nostolaitteelle on tehtävä perusteellinen määräaikaistarkastus lähestyttäessä valmistajan määrittämiä nostolaitteen suunnittelurajoja, tai elleivät nämä ole tiedossa, viimeistään 10 vuoden kuluessa ensimmäisestä käyttöönotosta. Tarkastuksesta tulee olla asianmukainen pöytäkirja ajoneuvon mukana. Pöytäkirjassa mainitut puutteet on korjattava pöytäkirjassa mainitussa määräajassa, kertoo työsuojelutarkastaja Ari Pulli Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Kymenlaakson valvontaiskussa havaittiin myös puutteita asiakirjojen mukana pitämisessä 17 ajoneuvossa, nostureiden varoitusmerkinnöissä 12 ajoneuvossa sekä öljyvuotoja kolmessa ajoneuvossa.

– Vuoto on hälyttävä merkki sylinterien tiivisteiden kulumisista ja vaurioista tai letkujen huonoista liitoksista ja kulumisista. Vuodot tulee korjata heti, sillä ne voivat pahimmillaan aiheuttaa vakavan tapaturman, Pulli kertoo.

Lisäksi havaittiin, että kahden ajoneuvon osalta tarkastuksia on suorittanut sellainen yritys tai tarkastaja, jolla ei ole sertifioitua todistusta nostureiden tarkastusten suorittamiseksi.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...