0

Kymenlaakson sote-pilotille 8 miljoonaa euroa

Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt ensimmäiset päätökset valinnanvapauden pilottialueista. Valinnanvapauspilotteja rahoitetaan tässä vaiheessa 100 miljoonalla eurolla. Rahoitus on myönnetty Etelä-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Kymenlaakson, Pohjois-Savon, Päijät-Hämeen, Satakunnan ja Uudenmaan maakuntiin.

Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymää rahoitetaan 8 miljoonalla eurolla.

Syksyllä 2018 järjestetään toinen hakukierros. Hallitus haluaa turvata, että toiminta käynnistyy kaikissa maankunnissa.

Valinnanvapauslaki on parhaillaan eduskunnan käsiteltävänä. Laki on tarkoitus hyväksyä kesä-heinäkuussa. Valinnanvapauspilottien valmistelu voisi alkaa heti tämän jälkeen. Pilottien toteutuminen edellyttää, että valinnanvapauslaki hyväksytään.

Viikon kysymys

Säilötkö syksyn satoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä