Kilpacheerleadingseura Black Diamond Cheerleaders kaipaa kipeästi omaa harjoitustilaa

Kymenlaakson ainoa kilpacheerleading seura Black Diamond Cheerleaders on kasvanut ja kehittynyt paljon viisivuotisen historiansa aikana. Tällä hetkellä seurassa on 12 joukkuetta, joissa harrastaa 350 innokasta jäsentä. Joukkueet ovat saaneet mukavasti kisamenestystä vähitellen ja panostus valmentajien kouluttamiseen ja ulkopuolisen valmentajan käyttämiseen näkyvät selkeästi taitojen kehittymisenä. Suuren kysynnän vuoksi syksyllä olisi tarve perustaa ainakin kaksi joukkuetta lisää. Kaikkiin joukkueisiin on jonoa tälläkin hetkellä. Eteläisestä Kouvolasta on myös paljon harrastajia.

Seuraa pyörittää hallitus, 32 valmentajaa sekä uutuutena puolipäiväinen seuratyöntekijä, joka palkattiin tammikuussa hoitamaan seuran lukuisia juoksevia asioita.

– Hallituksen roolikin muuttui enemmän ohjaavaksi tahoksi pois kaikkien asioiden järjestämisestä. Seuran toiminnan yksi perusedellytys on pitää valmentajat tyytyväisinä, kouluttaa heitä ja rekrytoida heitä lisää jatkuvasti sekä harrastajista että ulkopuolelta. Siksi valmentajiin panostetaan enenevässä määrin tulevaisuudessa muun muassa heille räätälöidyin valmentajakoulutuksin, kertoo Elina Toimela, jonka lisäksi hallitukseen kuuluvat Annika Sarjus, Laura Kyllönen ja Kati Toropainen-Leskinen.

Joukkueissa harrastavat cheerleaderit ovat 5-50-vuotiaita.

– Jäsenien ikähaitari on tänä vuonna kasvanut suuresti, sillä tammikuussa perustettiin pitkäaikaisen vierailevan valmentajan suosituksesta aikuisten joukkue, Final Fantasy. Joukkueeseen ilmoittautui 33 lajista kiinnostunutta aikuista ja nyt kevätnäytöksessä Mansikka-ahon hallilla 12.5. joukkueella on ensimmäinen esityksensä noin 700-päisen yleisön edessä.

Kilpacheerleadingin suosio on kasvanut koko maassa hurjaa vauhtia. Tämän vuotinen maailmanmestaruus todennäköisesti vielä lisää lajin suosiota jokaisella paikkakunnalla. Myös Kouvolassa tulijoita olisi vaikka kuinka paljon, mutta seuran jäsenmäärää rajoittaa voimakkaasti harjoitustilojen puute. Laji vaatii oikeanlaisen cheer-maton, jotta lajin oppiminen tapahtuisi turvallisesti. BDC on lyhyen historiansa aikana saanut kerättyä rahaa sen verran, että ensimmäinen 14m x 16m kokoinen matto ostettiin syksyllä 2017. Koska seuralla on tällä hetkellä 23 noin kahden tunnin harjoituskertaa viikossa, täyttää seura kahden ison salin kokoisen tilan jokaisena arkipäivänä viikossa. Viikonloput menevät erilaisten kilpa- ja valmennusleirien pitämiseen saleissa. Maton suuresta koosta ja joukkueiden treenimääristä johtuen BDC tarvitsee kipeästi oman harjoitustilan, jossa voi samanaikaisesti harjoitella kaksi joukkuetta oikeanlaisella alustalla.

Kaupungilla ei ole tarjota seuralle sopivaa harjoitustilaa. Tällä hetkellä joukkueet harjoittelevat painimatolla ja KSAOn vanhan liiketalouden rakennuksen aulassa, jonne matto mahtuu nipin napin ja jossa katto on osittain liian matala ja joustamaton lattia ei ole soveltuva maton alustaksi. Koulurakennus on kuitenkin myynnissä ja väistötilana muille koulutustahoille, joten tilanne on kestämätön kaikin tavoin.

– BDC:n hallitus on keskustellut tilaongelmasta kaupungin kanssa, myös uuden erittäin yhteistyökykyisen liikuntapäällikön kanssa, mutta ratkaisua ei näytä olevan näköpiirissä, sillä muutkin seurat havittelevat harvoja harjoitustiloja Kouvolasta. Esimerkkinä mainittakoon, että BDC:lle sopivan kokoiseen tilaan on hakenut jokaisen arkipäivän jokaiselle tunnille viisi eri seuraa.

Kilpacheerleadingissä järjestetään paljon kisoja eri puolilla Suomea. BDC:n harrastajat siis matkustavat usein eri paikkakunnille kisoihin.

– BDC:tä on kehotettu muun muassa kattojärjestön taholta järjestämään omat tai alueelliset kisat Kouvolassa, mikä olisi täysin mahdollista näillä henkilöresursseilla ja tällä innokkuudella. Kilpailut Kouvolassa nostaisivat kaupungin mainetta, ja toisivat alueen näkyväksi muille suomalaisille harrastajille, heidän vanhemmilleen ja lajin muille sidosryhmille. Viime talvena aloitettu pohdinta omien kisojen järjestämisestä tyssäsi valitettavasti alkuunsa kilpailutilan puuttumiseen. Oma harjoitustila parantaisi mahdollisuuksia järjestää kisoja Kouvolassa.

BDC kerää valtuustolle luovutettavaan adressiin nimiä, jotta seura saisi oman harjoitustilan tai hallin Kouvolaan ja sitä myötä turvalliset harjoitteluolosuhteet kasvaville lapsille ja cheerleadingistä innostuneille aikuisille.

2 kommenttia aiheesta “Kilpacheerleadingseura Black Diamond Cheerleaders kaipaa kipeästi omaa harjoitustilaa

  • 10.5.2018 at 23:03
    Permalink

    Soveltuisiko esimerkiksi entisen Citymarketin tilat tai jokin muu tyhjä liiketila?

  • 11.5.2018 at 07:55
    Permalink

    Ei muuta kuin esimerkiksi suljetun Keltakankaan koulun liikuntasaliin.

Comments are closed.