0

Uusi mahdollisuus Kouvolan matkailulle

Kouvolalla ei valitettavasti ole merkittäviä matkailukohteita ja tapahtumia palvelujen lähellä. Kouvolan tärkeimmät vetonaulat Mustila, Repovesi ja Verla eivät juuri tuota matkailutuloja Kouvolalle. Tykkimäki yhdessä AquaParkin kanssa on käytännössä ainoa kaupungin palvelujen käyttöä edistävä kohde. Verlan ja kasarmialueen tapahtumat houkuttelevat lähinnä vain paikallisia asukkaita.

Kouvolalla on kuitenkin lähes näkymättömänä pysynyt alue, josta voidaan kehittää merkittävä matkailukohde. Inkeroisten Alvar Aalto alue ja Inkeroisten tehdasmuseo Kymijoen itäpuolella sekä Anjalan kartano ja nuorisokeskuksen alue länsipuolella muodostavat sellaisen kokonaisuuden, että vastaavaa tuskin Suomesta löytyy yhtenäiseltä alueelta. Kun tähän ympäristöön palautetaan vielä tuo erinomaiseksi koettu jokiteatteri, saadaan vähintään tasavertainen kilpailija Ilmajoen oopperalle paljon lähempänä suuria asutuskeskuksia.

Lisäksi on syytä kehittää Verlan ja Inkeroisten tehdasmuseoille yhteiset matkapaketit. Näin saadaan turistit käyttämään Kouvolan palveluja matkalla Verlasta Inkeroisiin tai päinvastoin. Nykyisin liian monet ryhmä menevät Verlasta suoraan Kotkaan tai muihin ympärillä oleviin kaupunkeihin.

Kouvolalle olisi varmasti edullisempaa käyttää osa Kimolan kanavaan hukutettavista miljoonista Ankkapurhan alueelle, murto-osa riittää. Siellä turisteilla on muutakin katsottavaa kuin kanava ja Pyhäjärvi, jossa ei ole mitään palveluja.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...