Limppu ja Tarsan metsätöissä Urheilupuistossa

Kouvolan kaupunki teettää Urheilupuistossa hevosmetsurityönä vanhojen puiden harvennusta jäähallin ja Sumulaakson kadun välisellä metsäalueella. Selänteen Metsäpalvelun metsuri aloittaa puunkaadon viikonloppuna ja tiistaina 17. huhtikuuta paikalle saapuvat puita kuljettamaan varsinaiset ajokoneet: Ruotsin ardennerit Lincoln ja Tarsan.

Tarkoituksena on harventaa hellävaraisesti metsikön huonokuntoisimpia isoja kuusia, jotta saadaan lisää valoa ja kasvutilaa alla kasvaville rhododendroneille ja muulle kasvillisuudelle.

Viherpäällikkö Jouni Dahlmanin mielestä kaupungin kannattaa hyödyntää tällaista kestävän kehityksen puistometsien hoitotapaa varsinkin kun on mahdollisuus kokeilla tällaista hevosmetsuripalvelua.

– On hienoa, että myös kaupunkilaiset pääsevät seuraamaan metsurin ja hevosten yhteistyötä. Urheilupuisto sopii työkohteeksi, koska alueella ei haluttu käyttää raskaita metsäkoneita. Työtapa on hellävaraisuutensa lisäksi arvokasta perinnetyön säilyttämistä ja sopii erinomaisesti tällaisiin erityiskohteisiin.

Työnäytöstä on mahdollisuus seurata jäähallin puoleiselta sivulta vesialtaan viereiseltä kevyenliikenteen väylältä. Katsojien on kuitenkin syytä huomioida turvaetäisyydet työmaalla.