0

Koiria ei saa pitää vapaana taajama-alueella

Suomen järjestyslaissa kerrotaan selkeästi, että koirat on pidettävä kytkettyinä taajama-alueilla. Tätä lakia rikotaan kuitenkin jatkuvasti.

– Poliisille tulee ilmoituksia asiasta paljon. Arvioisin, että niitä tehdään Kouvolassa viikoittain, kertoo rikosylikomisario Juha Junkkari Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Keskilaakson lukija otti yhteyttä lehteen ja kertoi, että Myllykosken Koivusaaren alueella on jatkuvasti koiria vapaina.

– Näin ei saisi olla missään nimessä. Alueella liikkuu paljon ihmisiä niin talvella kuin kesälläkin. On keljua, että jatkuvasti isojakin koiria on vapaana ja omistajat kaukana. Moni pelkää näitä koiria. Rannassa olisi kiva liikkua niin, ettei siellä jolkottelisi koiria vapaana, kuvaili lukija tilannetta.

Rikosylikomisario Junkkari muistuttaa Koivusaaren olevan nimenomaan sellaista aluetta, jossa koiria ei saa missään tapauksessa pitää vapaana.

Jotta koirien omistajilla olisi paremmat edellytykset pitää koiriaan vapaana, tulisi tehdä koirapuistoja.

Haastattelu 12.4. Keskilaaksossa

2 kommenttia aiheesta “Koiria ei saa pitää vapaana taajama-alueella

  • 12.4.2018 at 07:44
    Permalink

    Eikö Lemmensaaresta voisi tehdä koirapuiston? Koirat eivät pääsisi karkuun eikä häiritsemään koirapelkoisia, silti niillä olisi runsaasti tilaa juosta vapaana. Saareen pääseminen on nyt hankalaa, mutta sinne voisi rakentaa suhteellisen pienellä vaivalla asialliset portaat Keskikosken sillalta. Tai voisihan joen yli tehdä kevytrakenteinsen riippusillan, sellainen Lemmensaareen on joskus 1900-luvun alkupuolella mennytkin. Helppopääsyisyys varmasti lisäisi saaren virkistyskäyttöä muutenkin.

  • 13.4.2018 at 12:44
    Permalink

    Lemmensaari on UPM:n omistuksessa eli ei onneksi pilata sitä saarta koiran paskalla.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko leudon talven kannattaja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...