0

Rakennus- ja kiinteistötietojen tarkistusprojekti alkaa kevään aikana

Kouvolassa on tavoitteena on saada asukkaiden kanssa yhteistyössä vietyä jokainen kaupungin alueella sijaitseva yli 5 m2:n kokoinen rakennus rekistereihin. Rakennustietoja tarkastetaan ja täydennetään rakennusten ja kiinteistöjen omistajille lähetettävän kyselyn avulla sekä tarvittaessa maastokäynnein. Projekti etenee alueittain ja kestää 4-5 vuotta.

Kouvolassa on käynnistymässä projekti, jonka tarkoituksena on päivittää sekä täydentää rakennusten ja kiinteistöjen tiedot ajan tasalle eri rekisterien välillä. Erinäisistä syistä johtuen kaupungin rakennus- ja huoneistorekisterin tiedot poikkeavat Väestörekisterikeskuksen ja Verohallinnon rekistereistä.

Rekisteritietojen päivittäminen lisää kaupungin kiinteistöverotuloja ja parantaa myös rakennusten ja kiinteistön omistajien tasapuolista kohtelua. Lisääntyvillä verotuloilla pystytään välttämään kiinteistöveroprosenttien nostoa seuraavien vuosien aikana. Ajan tasalla olevat rekisterit varmistavat myös, että rakennusten ja kiinteistöjen omistajat eivät enää maksa liikaa tai liian vähän kiinteistöveroa.

Projektin tavoitteena on, että jokainen kaupungin alueella sijaitseva yli 5 m2:n kokoinen rakennus saataisiin vietyä rekistereihin. Asukkailta toivotaan yhteistyötä tämän tavoitteen saavuttamisessa. Rakennustietoja tarkastetaan ja täydennetään rakennusten ja kiinteistöjen omistajille lähetettävän kyselyn avulla sekä tarvittaessa maastokäynnein. Mahdollisista maastokäynneistä tiedotetaan tarkemmin kyselyn yhteydessä.

Projekti kestää arviolta 4-5 vuotta ja se etenee alueittain. On siis mahdollista, että jonkin kiinteistön rakennustietoja päästään tarkistamaan vasta muutamien vuosien päästä.

Projektin etenemistä voi seurata kaupungin verkkosivuilta www.kouvola.fi/rakennustietojentarkistus.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...