0

Pakkanen: Eriarvoisuuden torjuminen, työllisyys ja turvallisuus tärkeimmät tavoitteet kehysriihessä

– Hallitus on oikaissut talouden syöksykierteen, mutta kaikilla ei kuitenkaan vielä mene hyvin. Yhteiskunnassamme on edelleen köyhyyttä, eriarvoistumista ja syrjäytymistä, ja tämän takia hallituksen kehysriihen tärkeimmät tavoitteet olivat eriarvoisuuden torjuminen, työllisyys ja turvallisuus, toteaa keskustan kansanedustaja Markku Pakkanen (kesk.).

Eriarvoisuutta vähennetään täsmätoimin eri tulonsiirtojen kautta. Eriarvoisuuden vähentämiseksi hallitus korottaa vähimmäismääräisiä päivärahoja (sairauspäiväraha, vanhempainpäiväraha, kuntoutusraha ja erityishoitoraha) työmarkkinatukea vastaavalle tasolle. Tämä tarkoittaa arviolta 80,50 euron kuukausikorotusta vähimmäispäivärahoihin.
Kaikkien pienituloisimpien eläkeläisten takuueläkkeen korottamiseen on tulossa 10 miljoonaa euroa. Takuueläkkeen saajien joukossa on myös nuoria työkyvyttömyyseläkeläisiä. Myös lääkkeiden vuosiomavastuurajan alentamiseen kohdennetaan 5 miljoonaa euroa ja tämä muutos valmistellaan yhdessä työmarkkinaosapuolten kanssa.

– Eriarvoisuutta pyritään torjumaan myös varhaiskasvatuksen tasa-arvoavustuksella, jolla voidaan pienentää ryhmäkokoja ja palkata lisähenkilöstöä haasteellisilla alueilla toimiviin päiväkoteihin, kertoo Pakkanen.

Myös pitkään valmisteltu vammaislain uudistus toteutetaan. Toimenpideohjelmaankirjattujen säästöjen sijaan lakiuudistuksen myötä toimeenpantavilla toimintatapojen muutoksilla haetaan 18,1 miljoonan euron kustannushyötyjä.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...