0

Pakkanen: Hallituksen talouspolitiikan työllisyysvaikutukset lieventävät tuloerojen kasvua

THL:n ja VATT:in selvitys, jossa tutkittiin hallituksen politiikan tulonjakovaikutuksia julkistettiin torstaina. Selvitys kertoo, että Sipilän hallituksen talouspolitiikan työllisyysvaikutukset lieventävät tuloerojen kasvua.

Pidempään jatkuneen eriarvoistumiskehityksen pysäyttäminen on ollut hallitukselle tärkeää, joka on taustana tämän selvityksen tekemiselle.

– Työnteon taloudelliset kannustimet ovat parantuneet merkittävästi vaalikauden aikana. Työssäkäyvien osuus työikäisistä on ylittänyt 71 prosenttia ensimmäistä kertaa lähes 30 vuoteen. Tähän yksi keskeinen syy on ollut kiky-sopimus. Kahdessa vuodessa melkein joka kolmas pitkäaikaistyötön on saanut töitä. Tästä meidän kaikkien tulisi iloita, koska pitkäaikaistyöttömyys on yksi pahimpia eriarvoisuuden aiheuttajia, toteaa keskustan kansanedustaja Markku Pakkanen.

Työpaikka on edelleen paras lääke syrjäytymistä vastaan ja selvityksen lopputulema on, että hallituksen politiikka ei ole lisännyt eriarvoisuutta.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...