0

Kouvolalaisten tyytyväisyys nousi eniten isoista kaupungeista

Kauniainen ja Pirkkala jatkavat edelleen asukastyytyväisyyden kärkikaksikkona, kertoo EPSI Ratingin vuosittain tehtävä tutkimus suomalaisten tyytyväisyydestä asuinkuntiinsa. Tyytyväisyysindeksi tuotetaan asteikolla 0-100, jossa 75 on hyvä taso. Tutkimukseen haastateltiin 10065 suomalaista, joilta kysyttiin kokemuksia palveluista, niihin kohdistuvien odotusten täyttymistä ja kunnan suositteluhalukkuutta sekä vastaajan mielipidettä siitä, miten lähellä kuvitteellista, täydellistä asuinkuntaa nykyinen asuinkunta on.
Vertailtaessa 20 suurinta kaupunkia kouvolalaisten tyytyväisyys nousi eniten edellisvuoden mittauksesta eli 5,5 indeksipistettä. Kouvola on nyt sijalla 17. Sen jäljessä ovat muun muassa lähellä sijaitsevat Lahti (19.) ja Kotka (20.)
Suurimpien kaupunkien tilaston kärjessä ovat Kuopio, Helsinki ja Turku.
– Asukastyytyväisyys koostuu useammista tekijöistä kuin vain kokemuksista kunnan palveluista. Myös asukkaiden odotukset vaikuttavat tyytyväisyyteen, ja se miten hyvin nuo odotukset täyttyvät. Tutkimuksessa kartoitetaan myös suositteluhalukkuutta, joka itsessään on mielenkiintoinen tieto, koska se kertoo paitsi tulevaisuuden aikomuksista, siinä vastaaja ottaa kantaa ajatellen myös muita ihmisiä, toteaa Tarja Ilvonen, joka on EPSI Rating Suomen toimitusjohtaja.

Viikon kysymys

Kouvolan kaupungilla on isot säästöpaineet. Kumpi olisi parempi tapa säästää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...