0

Monipalvelupiste kävelymatkan päässä

Aluekeskusmalli aloittaa tänä vuonna Anjalankosken alueella, jos ja kun kaupunginvaltuusto maanantaina siunaa mallin. Omaa lähitoimintaa noin 14 500 asukkaan alue kaipaakin. Toimintaa puoltaa myös Kouvolan alueiden erilaisuus, joka tulee nähdä kaupungissa rikkautena.

Laajassa Kouvolassa on koettu, että kaupungin toiminta keskittyy isoihin taajamiin Kouvolaan ja Kuusankoskella. Mallissa ”korvamerkittyä” rahaa saataisiin alueille merkittävästi. Päätäntävaltaa käyttävän aluetoimikunnan itsenäisessä toimintavallassa olisi Anjalankosken alueella vuosittain noin 30 000 euroa. Lisäksi olisi mahdollisuus hakea isompiin kehittämishankkeisiin noin 150 000 euroa.

Aluekeskusta edustaa aluetoimikunta, johon valitaan 7–11 jäsentä nelivuotiskaudeksi. Kaupunginhallituksen nimeämä tulevaisuusjaosto koordinoi toimintaa. Aluetoimikunnan jäsenet hyväksytään tulevaisuusjaoston esityksestä kaupunginvaltuustossa. Jäsenien tulee edustaa taajamia tasapuolisesti sekä edustaa yhdistyksiä ja yrityselämää kattavasti.

Kaupunki on jaettu viiteen aluekeskukseen. Monipalvelupisteitä alueille voi olla useampia. Mallissa Anjalankosken alueelle tulisi kaksi toimintapistettä: Inkeroisiin ja Myllykoskelle. Jos halutaan, että kaikenikäisiä kävijöitä riittää, kaksi toimintapistettä on järkevä vaihtoehto. Kaksi toimintapistettä mahdollistaa myös sen, että lähialueen väki pääsee vaikka jalkaisin paikalle. Toimintapisteiden palveluissa on mahdollista olla myös erilaisia painotuksia.

Missä sitten palvelupisteet pitäisi sijaita? Kaupungin omissa tiloissa? Toimikunta on haastavan valinnan edessä. Kannattaako uusia tiloja väkisin tehdä, jos alueella on jo toimintaa missä ovi käy. Samalla tuettaisiin myös paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä. Ainakin Myllykoskella tällaisia toimintapaikkoja olisi tarjolla. Luultavasti myös Inkeroisissa, kun hetki yhteistyömahdollisuuksia mietitään. Ja jos yhteistyökumppaneita ei löydy, sitten muodostetaan palvelupisteitä kaupungin omistamiin tiloihin.

2 kommenttia aiheesta “Monipalvelupiste kävelymatkan päässä

  • 8.3.2018 at 10:39
    Permalink

    Aluetoimikunnan jäseniksi ei tule valita missään tapauksessa kunnallispolitiikkoja, nyt vaan henkilöitä, jotka eivät kulje puoluepolitiikka etunenässä.

  • 10.3.2018 at 14:46
    Permalink

    En tykkää ajatuksesta. Olisi parempi että ei kasvateta hallintoa, vaan kevennetään.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...