Vt15 Keltakankaan eritasoliittymän työmaalla liikkuu hiihtäjiä työmaan alueella kaasulinjalla olevista opasteista ja sulkuaidoista huolimatta

Valtatien 15 Keltakankaan eritasoliittymän työmaalla ollaan huolissaan hiihtäjistä, jotka kulkevat kaasulinjan hiihtoreittiä myöten Matarojantien yli läpi työmaa-alueen hiihtäen tai kävellen suksia kantaen.

– Ennen työmaan alkamista on Kouvolan kaupungin liikuntatoimen kanssa sovittu, että talvikautena 2017–2018 maakaasulinjan hiihtoreitti on suljettu Keltakankaalla Matarojantien ylityksen kohdalla noin 500 metrin matkalla eritasoliittymän työmaasta johtuen. Urakoitsija on sulkenut hiihtoreitin sulkuaidoin ja opastein molemmin puolin työmaata eikä latua hoideta työmaan kohdalla, kertoo TL-InfRa Oy:n projektipäällikkö Risto Kotiranta.

Kotirannan mukaan varsinkin näinä viikkoina sivullisten liikkuminen hiihtoreitillä on erityisen vaarallista, koska Matarojantiellä on useita työvaiheita käynnissä ja alueella on kaivantoja ja työkoneita.

– Louhintaräjäytyksiä tehdään päivittäin useita ja niiden aikana urakoitsijan on voitava olla varma, että räjäytysten vaara-alueella ei ole ihmisiä.

Myös hiihtäjien käytössä aikaisemmin ollut pysäköintipaikka Matarojantien vieressä kaasulinjan varressa on työmaan ajan pois käytöstä eli autolla tulevien hiihtäjien on lähdettävä ladulle esimerkiksi Hevosmäeltä tai Inkeroisten suunnasta.

– Koululaisten hiihtolomaviikon lähestyessä toivomme, että vanhemmat kertovat nämä ohjeet innokkaille pienemmille hiihtäjille.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko hiihdon MM-kilpailut?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...