0

Kymenlaakson Sähkö 100 vuotta

KSOY juhlii tänä vuonna 100 vuoden taivaltaan. Virallista juhlapäivää vietetään 30.10.2018, mutta merkkipaalua juhlitaan koko vuosi 2018 yhdessä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa.

Kymenlaakson Sähkön tarina alkoi keskiviikkona 30.10.1918 Lahdessa. Rautatiehotelliin kokoontui silloin joukko kunnallismiehiä Kymenlaakson ja Itä-Uudenmaan pitäjistä Kymenlaakson Sähköosakeyhtiön perustamiskokoukseen. Uuden yhtiön perustamisen eteen oli tehty töitä jo useamman vuoden ajan, ja nyt yhtiön tarina sai viimeinkin alkunsa.

– Yhtiön tavoitteet olivat alusta alkaen selvät: sähköverkon ulottaminen mahdollisimman laajalle, kuntien ja elinkeinojen kehittäminen ja valon tuominen kansalaisille. Tämän päivän tavoitteet eivät näistä suuresti poikkea, miettii yhtiön toimitusjohtaja Aku Pyymäki.

KSOY 100 -juhlavuosi näkyy ja kuuluu koko vuoden ajan joka puolella yhtiön toiminta-alueella. Vuoden aikana järjestetään muun muassa useita kiertueita, kutsutaan nuoria taitajia tuunaamaan sähkökaappeja, viljellään auringonkukkia asukkaiden iloksi, järjestetään leffailtoja ja jalkaudutaan kouluihin jakamaan energiatietoutta.

– Matka on ollut yhteinen, emmekä olisi nyt tässä ilman asiakkaitamme. Yhdessä olemme rakentaneet KSOY:stä vahvan, perinteitään kunnioittavan, mutta eteenpäin katsovan yhtiön. Olemme tiivis osa yhteisömme elämää ja siksi haluamme myös juhlia 100 vuoden taivalta yhdessä, Pyymäki sanoo.

Toiminnan ja tapahtumien lisäksi juhlavuoden aikana kerrotaan yhtiön tarinaa vuodesta 1918 tähän päivään. KSOY:n tarinan joihinkin merkkipaaluihin voi tutustua jo nyt verkkosivuilla ksoy.fi/100. Lisäksi vuoden aikana julkaistavissa videoissa kuullaan muun muassa miltä tuntui, kun kotiin saatiin sähköt, millaista oli ”pylväsapinan” elämä ja miten sähkö on helpottanut elämäämme.

Yhtiön satavuotinen historia on koottu kirjaksi, joka ilmestyy ensi syksynä. Sen on kirjoittanut kotkalainen toimittaja, kirjailija Reijo Hämäläinen. Kertomus sadan vuoden matkasta rakentuu yhtiössä vaikuttaneiden ja työskennelleiden ihmisten kautta. Hämäläisen mukaan kirja on ”kertomus yhtiöstä, mutta ei vain sitä. Yhtä lailla siitä piirtyy kuva yhden Suomen kolkan ihmisten ja kylien elämästä.”

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...