0

Kyllä välähti

Poliisilta tuli kirje keskiviikkona. Tiesin odottaa sitä, koska automaattinen valvontalaite oli välähtänyt aamuhämärissä. Kirje tuli kuitenkin nopeasti, koska olin ajanut ylinopeutta perjantaina. Posti ei todellakaan tässä tapauksessa aikaillut eikä poliisi hidastellut paperin teossa.

Ajoin 80 kilometrin rajoitusalueella 86 kilometriä. En saanut sakkoa, vaan kirjallisen huomautuksen. Ylikonstaapeli muistuttaa noudattamaan nopeusrajoituksia, koska vähäinenkin ylinopeus on liikenneturvallisuusriski.

Olen saanut ylinopeussakon kymmeniä vuosia sitten. Välähdyksiä on tullut, mutta sakkoa en ole onnekseni saanut. Välähdys herättää aina. Sananmukaisesti se tällä kertaa herätti, koska ajelin omissa ajatuksissani. Minulla ei ole tapana ajaa ylinopeutta kiireen takia, mutta ajatuksissa ajaminen taitaa olla vieläkin huonompi tapa. No tolpan välähdys kyllä herätti.

Tuosta kirjeestä tuli vaan mieleen, että kuinkahan paljon noita vuoden mittaan lähetellään. Kirje on kyllä hyvä muistutus, mutta aika monelle meistä tolpan välähdyskin riittäisi, jos ei ajeta ylinopeutta sakon verran. Jos kirjeitä lähetellään tuhansia, luultavasti kymmeniä tuhansia, silläkin rahalla saisi palkattua muutaman ihmispoliisin lisää. Ja heilläkin on rauhoittava vaikutus.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...