0

MYPA, PuusuksiTeam, Mirka Suutari ja Kari Rae palkittiin urheilugaalassa

Kymenlaakson Liikunta järjesti yhteistyössä Kymenlaakson liiton ja Veikkaus Oy:n kanssa järjestyksessään 13. kerran maakunnallisen liikunnan ja urheilun palkitsemisjuhlan perjantaina Kotkassa Players Sport Barissa.

Tilaisuudessa palkittiin muun muassa MYPA (vuoden urheiluteko), PuusuksiTeam (vuoden liikuntateko), Mirka Suutari (yleisöäänestys) ja Kari Rae (vuoden seuratoimihenkilö).

Gaala on osa Suomen Urheilugaala -perhettä. Maakunnallinen gaala toimii valtakunnallisen Urheilugaalan rinnalla vahvistamassa suomalaisen urheilun palkitsemista ja arvostamisen osoitusta. Kymenlaakson gaalassa paikalla oli 200 henkilöä ja se oli loppuunmyyty. Mukana oli laajalti liikunta- ja urheiluseurojen edustajia, liikemaailman edustajia sekä kuntapäättäjiä.

Gaalassa palkittiin huippu- ja kilpaurheilussa ansioituneita, seuratoiminnan aktiiveja, kuntoliikkujia sekä liikuttaja aktiiveja. Jokaisesta maakunnan kunnasta tuli palkituksi vähintään yksi liikunnan- ja urheilun aktiivinen liikuttaja. Palkintoja jaettiin 20 kategoriassa yhteensä. Yleisöäänestys järjestettiin Kymen Sanomien ja Kouvolan Sanomien sivuilla sekä lehdissä ja urheilun arvostuksesta ja kiinnostavuudesta kertoo annetut lähes 2000 ääntä.

Palkittavista päätökset oli tehnyt Kymenlaakson Liikunta ry. Urheilijoiden valinnoissa tehtiin yhteistyötä Kymenlaakson urheilutoimittajienyhdistyksen kanssa. Vammaisurheilija esityksen teki Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry. Maakunnan liikunta- ja urheiluteon päätöksen oli tehnyt Kymenlaakson Liitto. Kuntien liikuttajia palkittaessa jokaisesta kunnasta tuli päätösehdotus palkintoraadille. Tänä vuonna oli käytössä ensimmäistä kertaa ns. Suuri raati. Siihen oli kutsuttu 15 maakunnan vaikuttajaa kuntapolitiikasta, yrityksistä sekä urheiluseuroista. Heille tehdyistä ehdokkaista he valitsivat elämänura palkittavan.

Maakunnan seuroilta ja yksityisiltä henkilöiltä tuli palkintoraadille eri palkintoluokkiin noin 70 ehdotusta.

Maakunnallisessa urheilugaalassa halutaan edistää maakuntahenkeä. Juhlassa nostetaan esiin sitä osaamista, mitä kymenlaaksolainen liikunta- ja urheilukulttuuri pitää sisällään.

– Liikunta- ja urheiluseuroissa tekee tuhansia ihmisiä päivittäin vapaaehtoistyötä, jota ei koskaan tarpeeksi muisteta, toteaa Kymenlaakson Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen ja jatkaa:

– Gaalassa voidaan muistaa vain pientä osaa erilaisia taustatyöntekijöitä sekä myös idoleita ja esimerkkejä eli huippu-urheilijoita. Toivoisimme kiittämisen kulttuurin leviävän vielä vahvemmin.

Palkitsemisien lisäksi juhlassa oli mukana esiintyviä taiteilijoita liikunnan ja musiikin saralta. Esityksistä vastasivat jalkapallovirtuoosi Jimi Kyytsönen sekä Kotkan Hyrrien kilpatanssijat Jaakko Kemppainen ja Silja Jernvall sekä rock’n’swing-tanssiryhmä Swingin’ Spins. Musiikista vastasivat Ella Tepponen ja Teemu Seppälä

PALKINNOT VUODEN 2017 ANSIOISTA

Haminan vuoden liikuttaja.
Raimo Juutilainen on pitkäaikainen nyrkkeilyvalmentaja ja kuntonyrkkeilyohjaaja. Raimo on tehnyt pitkän, yli 30 vuoden uran kamppailulajien parissa niin valmentajana kuin seuratoimijana.
Raimo on ollut perustamassa Haminan Tarmon nyrkkeilyjaosta, samoin Haminan Voiman nyrkkeilyjaosta, ja on ollut vuonna 2005 Haminaan perustetun Kymen Nyrkkeilijöiden perustajajäsen, ja hoitanut vuosien aikana valmennusta ja ohjausta sekä seuran taloutta. Tämä osoittaa sitkeyttä ja lajirakkautta!
Uransa aikana Raimo on ohjannut varusmiehiä kamppailulajeissa ja valtavia tuntimäärän miehiä ja naisia kuntonyrkkeilyn saralla. Nyrkkeilykipinän hän sai kotkalaisilta Hämäläisen veljeksiltä, ja tuohon aikaan Raimo kulki bussilla Haminasta Kotkaan harjoituksiin.

Iitin vuoden liikuttaja
Mahtisali järjestää viikoittaisia, monipuolisia ryhmäliikuntatunteja sekä lisäksi avoimien ovien päiviä ja on ajan hengessä mukana järjestämällä mm. Linnanjuhla-crosstraining-tunteja, teematunti isänpäivänä, jouluiltamat jne. Mahtisali järjestää myös työpaikoille, joukkueille, kaveriporukoille ja erilaisille ryhmille räätälöityä liikuntaa
Palkinnon vastaanottivat omistajat Miia Salmi ja Mari Mikonaho.

Kotkan vuoden liikuttaja
Ilpo Halinen. Ilpo on olut mukana jo lähes 50 –vuotta Tanssiklubi Kotkan Hyrrät ryn toiminnassa ja on ollut vuosikymmeniä valmentajana. Vuosien aikana Ilpo on opettanut jopa tuhansia Kotkalaisia ja Kymenlaaksolaisia tanssimaan. Ilpo toimii edelleen seuran viikkotuntien ohjaajana.

Kouvolan vuoden liikuttaja
KÄÄK / Aina löytyy syitä liikkua kampanja. Kouvolan kaupunki lanseerasi toukokuussa 2016 arjen liikkumisen edistämiseksi kampanjan ”Aina löytyy syitä liikkua”. Kampanja on suunnattu kaiken ikäisille kouvolalaisille. Keulakuvaksi kampanjalle ideoitiin liikunnannälkäinen dinosaurus Kääkki. Pääpaino kampanjassa on arjen liikkumisen lisäämisessä.
Kääkki on ansiokkaasti tuonut esille kaupunkimme maksuttomia mahdollisuuksia liikunnan lisäämiseksi mm. esittelemällä videollaan ”200 ilmaista liikuntapaikkaa” sekä vinkkaamalla kaupunkilaisille helppoja arjen liikkumista lisääviä ideoita. Koko kalenterivuoden kestävä Kääkin kierros tutustuttaa lapsiperheitä Kouvolan maksuttomiin ja hyvin huokeisiin liikuntamahdollisuuksiin. Hän on vieraillut Kouvolan päiväkodeissa sekä perhepuistoissa. Perheiltä on tullut paljon positiivista palautetta. Moni perhe lähtee tapahtumiin, koska he haluavat tavata Kääkin.
Palkinnon vastaanottivat liikuntakoordinaattori Marika Peltonen sekä varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori Päivi Virtanen.
Miehikkälän vuoden liikuttaja
Virpi Pietikäinen. Virpi on puheenjohtajana tehnyt Kaakon Ladusta vahvasti kahden kunnan alueella toimivan yhdistyksen, jossa osataan tehokkaasti hyödyntää myös kattojärjestön suunnalta tulevia uusia luontoliikunnan suuntauksia.
Virpi on aina valmis yhteisiin ponnisteluihin tapahtumien ym. tempausten järjestelyissä. Myös lasten ja nuorten toiminta on ollut lähellä Virpin sydäntä. Virpi on toiminut Mannerheimin Lastensuojeluliiton Miehikkälän paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja nykyisen Virolahden ja Miehikkälän yhteisen MLL:n yhdistyksen aktiivina.

Pyhtään vuoden liikuttaja
Markku Suoknuuti. Markku on jo vuosia toiminut useiden salibandy-joukkueiden viikkotoiminnan vetäjänä, järjestänyt turnauksia, vienyt nuoria turnauksiin sekä tehnyt samalla arvokasta kasvatustyötä. Sen arvoa ei voi rahalla mitata. Hän on ollut monelle nuorelle esikuva ja se turvallinen, rajoja asettava mutta nuoria kuunteleva ja kuuleva aikuinen. Hän on järjestänyt myös useana vuonna kunnan mestaruuskilpailut sekä salibandyssä että lentopallossa. Hän on arvostettu valmentaja sekä nuorten että aikuisten ja yhteistyökumppaneiden piirissä.

Virolahden vuoden liikuttaja
Esa Punkkinen. Esa on pitkän linjan toimija urheilun ja liikunnan saralla niin vapaa-ajallaan kuin työssään Harjun Oppimiskeskuksen lehtorina. Esalla on vahvan positiivinen asenne liikuntaa ja liikkumista kohtaan. Tämän kautta hän saa myös muut innostumaan.
Vapaa-ajan liikunnan muotoina ovat olleet vahvasti jalkapallo ja salibandy. Virolahden Sammon jalkapallojaostossa Esa on toiminut valmentajana, pelaajana ja erityisesti olosuhteiden luojana sekä ylläpitäjänä. Esalla on ollut vahva vaikutus siihen, että Harjun kartanoalueella on täysimittainen ja aina hyvin hoidettu jalkapallokenttä.
Salibandyssä Ravijoen kylä Esan johdolla on ollut suorastaan edelläkävijä. Kylän nimissä ja Esan johdolla perustettiin salibandyseura Ravijoki ZSKA, joka on antanut monelle alueen pojalle vahvan kasvualustan liikunnan saralla.
Harjun Oppimiskeskuksen toimintaan on tullut Esan vaikuttamana myös monia muita liikkumisen muotoja.

Vuoden kuntoliikkuja
Jouko Toivonen. Jouko on keväästä syksyyn päivittäinen työmatkapyöräilijä Jaalasta Kouvolan keskustaan. Kilometrejä vuodessa pelkillä työmatkoilla 2017 tuli yli 7000 kilometriä. Loistava hyötyliikunnan esimerkki!

Vuoden terveysliikuttaja
Kotkan Naisvoimistelijat ry:n kilta. Kilta on aktiivinen ja iloinen joukko pitkään seurassa voimistelleita (monet yli 60v) ikäihmisiä. Killan oma jumppatunti on joka maanantai. Killan omat vertaisohjaajat ovat käyneet vapaaehtoisesti pitämässä jumppaa kotkalaisissa hoivakodeissa jo 22v. Tällä kaudella jumppaa on Kotkakodissa viikoittain kolmen ohjaajan voimin. Killalla on oma, paljon kiitosta saanut 11 ikänaisen esiintyvä ryhmä ”Blue Roses”, jonka keski-ikä on 72v.
Palkinnon vastaanottivat kiltaäiti Kaisa Arminen sekä kuntovoimisteluohjaaja Terttu Kunnas.

Vuoden seura-aktiivi
Birgitta ja Mika Lindholm. Kouvolan Jenkkipallo. Vuosikymmenten mrs. ja mr. Jenkkipallo Kouvolassa. Yhdessä ovat pyörittäneet seuraa kaikissa rooleissa. Toimineet ja toimii puheenjohtajana, valmentajana, autonkuljettajana, mainosten tekijänä.. Ei ole tehtävää missä Birgitta ja Mika eivät olisi mukana seurassa.

Vuoden urheilusaavutus yleisöäänestys
KymLin, Kymen Sanomien ja Kouvolan Sanomien sivuilla sekä lehdissä järjestettiin yleisöäänestys. Ääniä annettiin lähes 2000 ja voittajaksi tuli:
Mirka Suutarin menestys hiihtosuunnistuksessa: EM-hopeaa sprintissä ja MM- ja EM-kultaa viestissä.
Palkinnon vastaanotti Mirkan isä Tero Suutari Mirkan ollessa EM-kisamatkalla.

Vuoden nuorisourheiluseura
Vehkalahden Veikot ry. Veikot pyörittävät 15 matalankynnyksen liikuntakerhoa koulujen tiloissa 25 ohjaajan voimin. Kerhot liikuttavat noin 200 lasta. Kerhotoiminta on vakiintunutta ja lisäksi vuosittain koulutetaan nuoria ohjaajia. Hienoa seuran ja koulun yhteistyötä.
Palkinnon vastaanottivat kuntoliikuntajaoston puheenjohtaja Marja-Liisa (Maisa) Föhr sekä nuorisojaoston jäsen Heli Väisänen.

Vuoden lasten liikuttaja
Jaana Knude. Jaana on aktiivisella toiminnallaan saanut varhaiskasvatuksen yhteistyötä eteenpäin koko maakunnassa mm. aktiivisella ja innokkaalla koulutustoiminnallaan. Hän on jakanut osaamistaan laajasti muidenkin käyttöön. Lasten liikuttaja koko sydämestään.

KymLin vuoden liikuttava kumppani
PK & Ankkuri -lehdet. Lehdissä oli yhteistyössä KymLin kanssa liikunnan unelmavuotena Suomi 100 teemalla lähes sadan yhdistyksen liikunnallinen esittely. Tämä sarja toi poikkeuksellisen laajasti yhdistysten toimintaa esille. Yhdistykset vastavuorisesti loivat lisää liikettä 100 -hengessä.
Palkinnon vastaanottivat päätoimittajat Teija Piipari sekä Petri Piipari

Vuoden liikuntateko
PuusuksiTeam. Yhdistys on kerännyt tietoa ja kalustoa museoluonteisesti puusuksista. Ylläpitänyt hienosti puusuksien perinnettä. Yhdistys oli mm. Lahden hiihdon MM-kisoissa vahvasti esillä ja kilpailijoiden jälkeen kuvatuin kohde
Palkinnon vastaanottivat puheenjohtaja Antero Pöyhönen sekä johtokunnan jäsen Ari Kitunen

Vuoden urheiluteko
Myllykosken Pallon nousu takaisin jalkapallo kartalle ja 2. divisioonaan tappiottoman kauden jälkeen.
Palkinnon vastaanotti päävalmentaja Jukka Karjalainen.

Jokeri-palkinto
KymLi, Veikkaus ja Olympiakomitea haluavat yhteistyössä lisätä kiittämisen ja kannustamisen kulttuuria liikunnan ja urheilun toimialalla. Maakunnallinen Jokeri-palkinto 500 euroa jaetaan taustavoimalle, tekijälle tai kumppanille, joka arjen sankaritekoja tekemällä on ansainnut urheiluväen respectin. Positiivinen asenne tekemiseen, luotettavuus sekä arkiset sankariteot ovat olleet kriteereinä. Palkinnon saajat ovat saaneet päättää mihin hyväntekeväisyys kohteeseen palkinnon luovuttavat. Palkinnon sai:

Jani Loijas. Toteutti upean Kilpakenttien sankarit -näyttelyn Kouvolan taidemuseoon Poikiloon. Se kertoi ja toi esille laajasti Kouvolan seurojen ja urheilijoiden historiaa.
Hän on päättänyt lahjoittaa summan Kasper Laineen muistorahastolle. Kasper Laineen muistorahaston tarkoituksena on tukea vähävaraisten perheiden jalkapalloa harrastavia lapsia ja nuoria (enintään 18- vuotiaita), jotka asuvat Kouvolan kaupungin alueella.

Vuoden nuorisourheilun vetäjä
Tommi Henttu. Koski Golf. Tommi on valmentanut juniorien kilparyhmää jo vuosien ajan. Saavutuksina mm. SM-menestys v. 2017: Jesse Saareks P14 lyöntipelin SM-kultaa, Krista Junkkari T18 reikäpelin SM-kultaa ja naisten SM-lyöntipelin jaettu 3. sija. Juniorien joukkueelle SM-pronssia joukkue SM-kilpailuissa. Krista Junkkari ja Jesse Saareks on valittu myös Suomen Golfliiton liittovalmennusryhmiin v. 2018. Pitkäjänteistä työtä myös urheiluakatemiassa.

Vuoden seuratoimihenkilö
Kari Rae. Anjalankosken Urheiluautoilijat ry. Kari on toiminut vuosikymmeniä seuran aktiivina. On toiminut seuran hallituksessa, kilpailujen johtajana sekä monissa muissa tehtävissä. Kari on myös ollut aktiivinen yhteistyön rakentaja eri autourheilu seurojen yhteistyölle ja ollut mukana monen eri seuran tapahtumissa erilaisissa kilpailuissa mm. jokamieskilpailuissa, rallicrossissa sekä rallissa. Toiminut ja toimii yhä myös kansallisen AKK:n liittovaltuustossa.

Vuoden maakunnan sinettiseura
Kotkan Hyrrät ry. Hyrrät ovat sinettikriteerien suunnassa kehittäneet seuraa mm. mahdollistamalla monipuolisen harjoittelun, harrastamisen ja kilpailun sekä edistämällä urheilullisia elämäntapoja.
Palkinnon vastaanottivat puheenjohtaja Tiina Päivärinta sekä kilpatanssijoista nuorisoluokassa tanssiva Jaakko Kemppainen.

Elämänurapalkinto
Ari Väänänen
Urheilijana mm. olympialaisissa 1972 pituuden 11. Kolmesti SM
Karhulan Työväen Urheilijoissa jaostossa ja johtokunnassa 1963 – 1982
Karhulan Urheilijoissa jaostossa ja johtokunnassa 1983 – 2012
Valmennuspäällikkönä 2001 – 2012
Kilpailujen johtajuuksia mm. SM-viestit 1999
Pitkä edustus TUL piiri- ja liittotasolla
Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia valmentaja 2004 – 2012
Menestyksekästä seuravalmennusta 1976 – 2012!
Valmennettavilla 2 nuorten MM edustusta sekä 16 Suomen mestaruutta
Vuoden nuori urheilija
Niko Oksanen. All Stars Kouvola (keilaus) Yleinen sarja SM-kulta ja MM-pronssi parikilpailussa myös yleinen sarja.

Vuoden joukkue
Haminan Palloilijat. HP nousi vakuuttavan kauden päätteeksi Superiin.
Palkinnon vastaanottivat puheenjohtaja Jukka Hellberg sekä joukkueen kapteeni Henri Heikkilä

Vuoden vammaisurheilija
Tuuli Harju. Pyörätuolitanssin MM 6. vakiotansseissa, MM 10. latinalaistansseissa. Suomenmestari vakio-sekä latinalaistansseissa 2017.

Vuoden valmentaja
Tommi Nousiainen. Kymen Golf. Tapio Pulkkasen valmentaja. Pitkäjänteistä ja laadukasta valmentamista Hattu Tapsan ja koko seurankin toiminnassa.

Vuoden urheilija
Tapio Pulkkanen. Kymen Golf. Golfin Challenge Tourin voitto. Paikka European tourille. Suomalaisista ranking ykkönen.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...