0

Urheilullinen kaupunginosa

Kouvolaa pidetään kolmen Koon – KooKoon, Kouvojen ja KPL:n – urheilukaupunkina. Se ei pidä paikkaansa ainakaan eteläisen Kouvolan vinkkelistä katsottuna. Keskilaakson urheilusivut täyttyvät vuosien jälkeen monista urheilumenestyjistä, etenkin nuorten esiintulo ilahduttaa. Suomen huippuja ja maajoukkue-edustajia löytyy monessa yksilölajissa kuten ammunnassa, autourheilussa, ampumahiihdossa, hiihtosuunnistuksessa, suunnistuksessa, hiihdossa, koiravaljakkourheilussa, raviurheilussa, painissa, soudussa ja yleisurheilussakin. Jalkapallossa ja jääkiekossakin löytyy nuoria maajoukkue-edustajia.

Lisäksi paikallislehden järjestämässä urheiluvisassakin ovat maan parhaat tietäjät mukana. Puhumattakaan harrastusliikunnasta, jumppaseuroissa ja muista yhdistyksistä, jotka liikuttavat satoja.

Muutama vuosi sitten MYPAn edustusjoukkue oli päähuomiossa. Oikeastaan muita lajeja ei paljon ollut esillä. Urheilujuttujen aiheissa oli kova keksiminen. Nyt urheilusivut täyttyvät ensimmäisenä. Joka lehdessä on esillä monta lajia ja monenlaista liikuntamuotoa. Vuoden parasta urheilutekoa valitessa on ollut runsauden pulaa parina viime vuonna. Tunnustuksen olisi ansainnut vähintään viisi urheilijaa tai lajia.

Mistä tämä kertoo? Ei ainakaan ylivertaisista harrastus- tai harjoitteluolosuhteista. Suomen talvi ei ole viime vuosina suosinut hiihtolajeja. Jääkiekko- ja uimahalli ovat tarjonneet perusolosuhteet. Hiihto tapahtuu Kouvolassa pääasiassa tykkilumiladuilla Anjalassa ja Valkealassa. Ampujen harrastusolosuhteet ovat jälleen hyvissä kantimissa, kun ammutaan Myllykosken Seuratalon alakerrassa ja Keltakankaan entisessä koulussa oleva ilma-aserata on edelleen käytössä. Jalkapalloilijoilla toki on erinomaiset harjoittelu- ja peliolosuhteet Saviniemessä.

Menestyksen täytyy myös kertoa osaavista valmentajista ja vahvasta seuratyöstä. Se kertoo myös vanhemmista, jotka tukevat lastensa harrastamista. Tulokset kertovat myös siitä, että vaikka urheiluharrastukset kilpailevat tiukasti nuorten vapaa-ajasta, liikunnan harrastaminen ja tähtääminen huipulle kiinnostavat.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...