Rekkarallia Saviniemessä

Koulujen alettua koulutielle Saviniemessä on ilmestynyt kuin tyhjästä valtava rekkaralli. Kymmenet rekat raskaassa sepelilastissa ylittävät päivittäin lasten käyttämän Koulutien.

Raskas liikenne ei tunnu loppuvan Myllykoskella viikonloppuisinkaan eikä meluhaitat edes iltaisin tai öisin. Urheilukentän käyttäjien ja kisaväen liikkuminen on vaarantunut.

Mistä on kysymys, kun liikenne ei lopu yölläkään? Sepeli näyttää olevan matkalla Myllykosken asemalle, jossa sitä lastataan koko yön, niin ettei täällä Savinimessä saa enää asukkaat nukutuksi.

Sepelikasat täyttävät nyt aseman ympäristön, ettei junankäyttäjä pääse kulkemaan asemalle edes Länsiasemantien puolelta työkoneiden ja raskaan liikenteen estäessä pääsyn Itäasemantien puolelta.

Kun Myllykosken graffiitein koristeltu asema purettiin, luvattiin aseman ympäristön viihtyisyyttä parantaa. Sen sijaan aseman istutukset on tuhottu, eikä enää ole paikkaa missä ikäihminen voisi istua ja odottaa junaa. Nyt on koko aseman seutu tuhottu ja liikkuminen estetty sekä vaarannettu lasten koulutie.

Eikö ole enää päättäjillä tervettä järkeä järjestää tämän kaltainen toiminta alueelle, jossa se aiheuttaa pienintä haittaa. Sepelin lastaukseen luulisi löytyvän tyhjiä ratapihoja muualtakin kuin taajaman keskustasta ja koululaisten, urheilukansan ja ikäihmisten reiteiltä.

Isoäiti

4 kommenttia aiheesta “Rekkarallia Saviniemessä

 • 11.8.2017 at 06:44
  Permalink

  Ratatöitä. Etenevät Inksasta sinne Mylsälle päin. Isot koneet ja niitä on paljon. Tarvitsevat radan reunoille sepeliä, jota pitkin koneet kulkevat. Ja tekevät enemmän töitä yöaikaan, kun junia ei kulje silloin niin paljon.

 • 11.8.2017 at 10:01
  Permalink

  Kyllä ne lapset on vaan opetettava, että liikenteessä on muitakin kuin he. Se on vaan hyvä, että Mylsälläkin on tekemisen tuntua. Ei kouluakaan olisi, jos veromarkkoja ei tulisi.

 • 21.8.2017 at 08:12
  Permalink

  Inksassa aikoinaan lopetettiin Metsäkylän koulu ja luvattiin tilalle pyörätie, kun me vanhemmat huolestuimme lastemme koulutiestä. Samana syksynä jäi koululainen polkupyörineen auton alle. Eikä pyörätietä ole vieläkään rakennettu…

 • 28.8.2017 at 15:09
  Permalink

  Ei sepeliralli työtä tuo. Nyt seisoo VR-Trackin kallis kalusto toimettomana ja topparoikka työttömänä. Yrittäjä tekee töitä 24h ja alle todellisten kustannusten.

Comments are closed.