Ankkapurhassa törähtää jo neljännen kerran

Jo neljättä kertaa järjestettävä valtakunnallinen Ankkapurhan töräys 4-puhallinmusiikkileiri kokoaa Nuorisokeskus Anjalaan viitisenkymmentä aikuista puhallinmusiikin harrastajaa 17.-20.8.

Ahvion soittokunnan ja Suomen Puhallinorkesteriliiton järjestämällä leirillä nähdään tänä vuonna ainoastaan suomalaisia kouluttajia. Leirin teemana on suomalaisen puhallinmusiikin kehittyminen itsenäisyyden aikana. Pääkouluttajana sekä klarinettien ja huilujen ohjastajana on tänä vuonna toista kertaa Okko Kivikataja. Päätyökseen hän vastaa Helsingin Konservatorion puhallinorkesterin toiminnasta. Syksyllä 2012 Kivikataja suoritti puhallinorkesterinjohdon diplomitutkinnon Sibelius-Akatemiassa erinomaisin arvosanoin.
Soitonopettaja, muusikko Annu Laine kouluttaa saksofonisektiota. Trumpetteja kouluttaa musiikkipedagogi amk Rikupetteri Aaltonen. Suurien vaskisoittimien kouluttajana on tänä vuonna soitonopettaja, muusikko Teemu Salmi.Lyömäsoittimien soittajia opastaa muusikko Antti Ohenoja.

Ensimmäisen kerran vuonna 2012 järjestetty Ankkapurhan töräys uudistuu joka kerta. Vuonna 2014 osa leiriläisistä esitti konsertissa improkurssin innoittamana improvisaatioteoksen. 2016 järjestetyn leirin teema oli rytmiikka. Tänä vuonna pureudumme syvemmin suomalaiseen puhallinmusiikkiin ja sen kehitykseen:

Yleisölle avoimella luennolla perjantai-iltana Jukka Viitasaari kertoo suomalaisesta puhallinmusiikista ja sen kehittymisestä. Perjantaina FinFonicin edustaja kertoo kuulon suojauksesta. Samalla on mahdollisuus hankkia yksilölliset kuulonsuojaimet tarjoushintaan.

Leiri huipentuu ulkoilmakonserttiin Nuorisokeskus Anjalan pihalla sunnuntaina 20.8. puolen päivän aikaan. Ilmaiskonsertissa yleisö pääsee kuulemaan leirillä harjoiteltuja teoksia.