Kesäherkuista voi tehdä heräteostoksiakin

Perunat, porkkanat, sipulit ja muut tuoreet kesän herkut tekevät hyvin kauppansa torilla. Hurukselalainen Vesa Vanhala pystyttää myyntipöytänsä viidesti viikossa eri paikkakuntien toreille, Myllykoskelle, Inkeroisiin ja Karhulaan, kuten on tehnyt jo yli 30 vuoden ajan.

– Väki liikkuu kesällä ihan hyvin. Myyntiartikkeleista peruna on se perusjuttu, mutta pitäähän pöydässä olla monenlaista tavaraa. Pöytä saadaan kauniin näköiseksi ja ihmiset tekevät heräteostoksiakin, Vanhala sanoo.

Vanhala viljelee Hurukselassa perunaa, porkkanaa, punajuurta, sipulia, punasipulia ja tilliä, välillä persiljaakin. Salaatit, tomaatit ja pitkät kurkut tulevat Aurinkotarhoilta, kaalit ja kukkakaalit taas Marko Junkkarilta Kolsilasta.

Torikaupasta juttu 10.8. Keskilaakson printti- ja näköislehdessä