Jooa Partaselle SM-kultaa

Speedwayn nuorten, alle 21-vuotiaiden henkilökohtainen SM-finaali kaasuteltiin lauantaina Haapajärvellä. Päivän finaalierän nopein oli Jooa Partanen, joka ajoi toiseen peräkkäiseen U21 mestaruuteen.

Kilpailuun oli ilmoittautunut kymmenen kuljettajaa, mutta poisjääntien vuoksi nähtiin viivalla lopulta kahdeksan nuorukaista. Jooa Partanen lähti kilpailuun hallitsevana mestarina, ja oli tälläkin kertaa yksi ennakkosuosikeista. Niklas Säyriö, Antti Vuolas ja Henri Ahlbom olivat myös potentiaalisia mestariehdokkaita.

Alkuerissä parasta vauhtia piti Säyriö, joka ajoi kahden erävoiton turvin neljään erään yhdeksän pistettä. Myös kotiradallaan ajanut Antti Vuolas päätyi alkuerien jälkeen yhdeksään pisteeseen. Kaksikko lunasti samalla paikat suoraan päivän finaalierään. Ahlbom ja Niilo Vuolas ajoivat alkueristä seitsemän pistettä mieheen, saaden semifinaaliin seuraa viisi pistettä ajaneista Partasesta sekä Arttu Pentinmäestä. Toni Hyyryläisen ja virolaisen Allan Angelstokin kilpailu päättyi alkueriin. Hyyryläinen kasasi kolme ja Angelstok kaksi pistettä.

Semifinaalissa voittoon kaasutteli Partanen ja jatkoi samalla finaaliin. Myös semifinaalissa kakkosena maaliin ajanut Ahlbom jatkoi finaaliin. Niilo Vuolas oli semifinaalin kolmas ja koko kilpailun viides. Pentinmäki jäi semifinaalissa neljänneksi ja sijoitus siis kuudes.

Päivän finaalierän nopein oli Partanen ajaen toiseen peräkkäiseen U21 mestaruuteen. Säyriö oli maalissa toisena, ottaen hopeamitalin. Antti Vuolas ajoi kotiyleisön edessä pronssille ja Ahlbom jätettiin tällä kertaa neljänneksi.

Tulokset:
1. Jooa Partanen, PMK 5+3+3
2. Niklas Säyriö, VRT 9+2
3. Antti Vuolas, HjMK 9+1
4. Henri Ahlbom, SeMK 7+2+0
5. Niilo Vuolas, HjMK 7+1
6. Arttu Pentinmäki, SeMK 5+0
7. Toni Hyyryläinen, HyMK 3
8. Allan Angelstok, Viro 2