0

Anjalan kartanon tulevaisuuden soisi jo ratkeavan

Epävarmuus Anjalan kartanon ympärillä jatkuu edelleen. Alkuvuonna näytti jo selvältä, että kartano myydään. Senaatti-Kiinteistöjen hallitus hyväksyi jo ostotarjouksen, mutta ostotarjous kariutui ostajaehdokkaan rahoituksen puutteeseen.
Asiaan lienee vaikuttanut myös ostajaehdokkaalle asetetut lisäehdot. Mitä tahansa remontteja kartanossa ja viljamakasiineissa ei saa tehdä, sillä Museovirasto valvoo tarkasti kunnostustoimenpiteitä. Kartanon ostajatahon on myös pidettävä aluetta ainakin jossain määrin edelleen yhteisessä käytössä.
Museovirasto luopui kartanosta vuonna 2010, josta asti tietynlainen epävarmuus on jatkunut. Tämä on hankaloittanut alueella toimivien Ankkapurhan kulttuurisäätiön ja Nuorisokeskus Anjalan toimintaa sekä etenkin toiminnan kehittämistä.
Pitkään näytti myös siltä, että Makasiinikahvilan ovet pysyisivät tänä kesänä kiinni. Aivan kesän kynnyksellä Senaatti-kiinteistöistä otettiin kuitenkin yhteyttä ja kerrottiin kartanon sekä siihen liittyvien muiden rakennusten ja maiden kauppojen olevan vastatuulessa. Samalla Ankkapurhan kulttuurisäätiölle ja Nuorisokeskus Anjalalle tarjottiin mahdollisuus vuokrata Makasiinikahvila täksi kesäksi. Nämä tahot ottivat nopeasti kopin ja laittoivat kahvilatoiminnan sekä yläkerran näyttelytoiminnot käyntiin.
Parhaillaan on käynnissä Anjalan kartanon toinen myyntikierros. Ostajaehdokkaille aletaan järjestää esittelykierroksia 8.8. alkaen. Ostotarjoukset tulee jättää 15.9. mennessä. Toivottavasti nyt löytyy ostajataho, jonka myötä arvokas alue säilyy mahdollisimman monipuolisessa käytössä.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...