Vastaanottokeskuksen ruokahuoltoon liittyviä ratkaisuja kartoitetaan

Inkeroisten vastaanottokeskuksen asukkaat eivät ole tyytyväisiä keskuksen ruokahuoltoon. He haluaisivat tehdä omia ruokiaan. Tämä ei ole tällä hetkellä mahdollista, sillä entisessä Hotelli Kantrissa on asukkaiden käyttöön soveltumaton hotellikeittiö. Osa asukkaista järjesti viime viikolla mielenilmauksen keskuksen pihalla ja oli nälkälakossa, joka on kuitenkin jo päättynyt.

– Asukkaiden kanssa on keskusteltu viimeksi eilen, keskiviikkona. Yhteinen keskustelu oli näkemyksemme mukaan hyvin rakentavaa. Koimme myös, että asukkaat ymmärsivät, että esimerkiksi ruokahuoltoon liittyvien eri ratkaisujen kartoittaminen kestää useita päiviä tai jopa viikkoja, kertoo johtaja Markku Pikkarainen Hoivapalvelu Metsätähti Oy:stä, joka on vuokrannut vastaanottokeskuksen tilat.

– Kartoitamme keittiön muutosmahdollisuuksia parhaillaan yhdessä Maahanmuuttoviraston kanssa, jatkaa Pikkarainen.

Asukkaat voivat halutessaan syödä myös vastaanottokeskuksen ulkopuolella. Mitään pakkoa heillä ei ole syödä keskuksessa.

Asukkaat ovat valittaneet myös terveydenhuollosta.

– Asukkaidemme terveys ja hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. Tarjoamme kaikille asukkaillemme tasavertaisesti Maahanmuuttoviraston ohjeistuksien mukaisen perusterveydenhuollon myös tulevaisuudessa. Asukasmäärän kasvun myötä olemme avanneet uuden sairaanhoitajan rekrytoimisen yksikköömme, selvittää Pikkarainen.

Kommentteja aiheesta “Vastaanottokeskuksen ruokahuoltoon liittyviä ratkaisuja kartoitetaan

  • 19.5.2017 at 09:52
    Permalink

    Ikävältä tuntuu lukea tällaisia valituksia. Ikään kuin kyseessä olisi joku intiaanireservaatti, mistä ei ole lupa poistua ja tutustua lähiympäristön ruokailupaikkoihin. Kantrin takapihan kokoa en muista, mutta kesän tullen sinne pitäisi rakentaa kesäkeittiö grilleineen ja istumapaikkoineen. Tontin reunaan voisi perustaa kasvimaan Green Care -hengessä ja varata perheille pieni pala maata tai paikka yrttiruukuille. Eiköhän martat ja puutarhaihmiset voisi antaa neuvoja viljelyyn?

    Suomeen toivotaan lisää maahanmuuttajia talouselämän tarpeisiin. Miksi kannattaa makuuttaa työkykyisiä ihmisiä joutilaina? Kaikki maailman valtiot joutuvat ottamaan vastaan ihmisiä sotatoimialueilta, koska sotia ei haluta lopettaa.

Comments are closed.