Keltakankaan perhekeskuksen seikkailupäivässä riitti säpinää

Iloisia ilmeitä, riemunkiljahduksia ja runsaasti erilaista toimintaa. Siinä pääpiirteissään tiistaina Keltakankaan perhekeskuksessa järjestetyn Kääk, mitä ihmettä? -tapahtuman anti.

Kääkki-dinosaurushahmo kutsui lapset yhdessä vanhempiensa kanssa muun muassa ulkoilemaan, seikkailemaan, testaamaan eri aisteja ja tutkimaan yhdessä dinojen kanssa. Dinobaarissa oli kuumana grilli, jossa pääsi paistamaan omia eväitään. Kaikki saivat ilmaisen dinojuoman.

Tapahtuman järjesti Kouvolan kaupungin hyvinvointipalvelujen avoin varhaiskasvatus yhdessä Kymenlaakson Liikunnan hankerahaston avustamana. Mukana oli kaikkiaan yli 80 osanottajaa.

Kouvolan ensimmäinen perhekeskus on toiminut runsaan vuoden ajan Keltakankaalla entisessä Maatalossa Keltakankaantie 8:ssa. Siellä käyvät entisten Inkeroisten ja Myllykosken neuvoloiden alueella asuvat.

Mutta perhekeskus on paljon muutakin kuin neuvolatoimintaa.

– Perhekeskuksen peruspalveluja ovat ehkäisy-, äitiys- ja lastenneuvola sekä kotiin vietävä lapsiperhetyö. Perhekeskus pitää sisällään myös perheneuvolan, lapsiperheiden sosiaalityön ja avoimen varhaiskasvatuksen palveluja, kertoo perhekeskustoiminnan koordinaattori Suvi Vallenius.

Lue koko juttu Keskilaaksosta 18.5.