Inkeroisten vastaanottokeskuksessa mielenosoitus

Inkeroisissa on puhuttanut keskiviikkona ja torstaina Inkeroisten vastaanottokeskuksen asukkaiden mielenilmaus, jonka taustalla on pääasiassa vastaanottorahan suuruus.

– Päätökset vastaanottorahan määrästä tekee maahanmuuttovirasto. Siihen emme luonnollisesti voi yksittäisenä toimijana vaikuttaa. Vastaanottorahan lisäksi asukkaat saavat myös ruokapalvelun vastaanottokeskusyksiköstä, kertoo johtaja Markku Pikkarainen Hoivapalvelu Metsätähti Oy:stä.

Lapsilla oli kylttejä, joissa luki muun muassa Apua, Me haluamme apua, Oikeudenmukaisuus, Vaadimme oikeutta ja Haluamme oikeudenmukaisuutta.

Paikalla oli myös poliisi.

– Poliisi luonnollisesti käy katsomassa tällaisia tilanteita. Koska mielenilmaus oli rauhallinen, poliisi lähti pois paikalta.

Inkeroisten vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä 113 asukasta.

Perjantaina mielenilmaisijoita ei ole enää näkynyt vastaanottokeskuksen edustalla.

4 kommenttia aiheesta “Inkeroisten vastaanottokeskuksessa mielenosoitus

 • 11.5.2017 at 17:57
  Permalink

  Varusmiehen päiväraha on 5,10 € eli puolet turvapaikanhakijan päivärahasta tai 2/3, jos ruoka kuuluu hakijan etuihin.

 • 11.5.2017 at 18:54
  Permalink

  Rikastuako niiden pitäisi? Eikö katto pään päällä ja ilmainen ruoka riitä ”hätää kärsiville”!

 • 12.5.2017 at 18:09
  Permalink

  Kärsivätkö? Tulevat tänne ja vievät meidän työt jopa työttömiltä. Kyllä näkee punaista ja kierrän kaukaa! Joku niille lykkää rahaa. Ostavat kännykät, kodinkoneet ja jopa ajokortinkin kustantavat. Me köyhä Suomen kansa maksetaan tämä kaikki verorahoista. Kielteinen päätös ja takaisin sinne mistä ovat tulleet!

 • 14.5.2017 at 21:40
  Permalink

  Kouvolassa on paljon ns. suvakkeja, jotka toimii joissakin vokeissa vapaaehtoisina. Median kirjoitukset ovat ristiriitaisia osin siitä syystä, että pakolaiset vedättää asiaa kotiin päin, eivätkä he ole edes itse yksimielisiä siitä minkä vuoksi osoittavat mieltä. Jotkut eivät ehkä edes tiedä mistä on kysymys, mutta ovat vaan mukana.

  Nämä turvikset eivät ole osanneet arvioida tämän mielenosoituksen aiheuttamaa kohua, eivätkä ymmärrä tekevänsä itselleen hallaa tällä julkisuudella. Valitettavasti tämä suvakkikuoro kannustaa niitä tähän ja nämä pakolaiset luulee, että niillä on jotain vaikutusvaltaa heidän asioihinsa.

Comments are closed.