0

Myrskypuuskia tänään – varaudutaan sähkönjakelun häiriöihin

Nopealiikkeinen ja voimakas matalapaine liikkuu tänään Perämereltä Laatokalle ja tuo mukanaan voimakkaita myrskypuuskia. Ilmatieteenlaitoksen sääennusteen mukaan puuskaisen tuulen alue kulkee lähes koko Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueen ylitse illan ja yön aikana.

Voimakkaimpien puuskien arvioidaan ajoittuvan alueellamme kello 21-01 välille ja väistyvän yön aikana. Myrskypuuskat aiheuttavat suurella todennäköisyydellä häiriöitä sähköjakeluun. Mahdollisiin tuulituhoihin ja sähkökatkoihin varaudutaan lisäämällä varallaolon miehitystä.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Muistutamme, että sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue. 

Seuraa sähkönjakelun tilannetta Jakelualueemme sähkönjakelun tilanne näkyy reaaliajassa Häiriönetti-palvelussamme. Koko maan sähköjakelun tilannetta voi seurata Energiateollisuuden sähkökatkokartasta

Viikon kysymys

Kiinnostavatko kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä