0

Tulossa mielenkiintoinen kulttuurikesä

Tuleva kesä eteläisen Kouvolan alueella tulee jälleen tarjoamaan runsaasti nähtävää ja koettavaa. Kulttuuripuolella on yksittäisten tilaisuuksien ohella pitempikestoisia tapahtumia.

Vonteenin Valssi toteutetaan Sippolassa laajempana kuin koskaan aikaisemmin. Ars Sippola 2017 -kuvataidenäyttelyn myötä ”valssataan” kirkonkylässä kuukauden ajan 18.6.–16.7. Ars Sippola on monitaiteellinen taidetapahtuma, joka tarjoaa kiinnostavan kattauksen nykytaidetta. Tapahtuman keskiössä ovat Taidekeskus Antareksen näyttelytilat, puisto ja entisen funkkismeijerin rauniot. Varsinainen Vonteenin Valssi -viikko on tutulla paikallaan juhannuksen jälkeen. Mielenkiintoisen lisän Sippolan tapahtumakesään tuo kansainvälinen kansanmusiikkikurssi.

Korvenkylässä päästään ensi suvenakin nauttimaan laadukkaasta kesäteatterista. Näytelmää ei ole vielä paljastettu, mutta Korvenkylän kesäteatteri tiedottaa asiasta tulevana maanantaina.

Alvar Aallon perintö on näyttävästi esillä Inkeroisissa touko-kesäkuussa, jolloin järjestetään avoimia Alvar Aalto -kierroksia. Stora Enso palkkaa kolmeksi kuukaudeksi Inkeroisiin Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta valmistuvan opiskelijan projektityöntekijäksi. Tutustumiskierrokset pystytään toteuttamaan tämän hankkeen myötä.

Kymijoen Anjalan puolen kulttuurikesää vietetään edellisiä kesiä rauhallisimmissa merkeissä. Tapahtumia on tulossa Ruusunpäiväjuoksusta maakuntajuhlaan, mutta kulttuuripuiston palvelutarjontaan vaikuttaa toukokuulle ajoittuva Anjalan kartanon kaupanteko. Kartanon ostavaa tahoa ei ole paljastettu, joten yhteistyöneuvotteluja ei ole päästy aloittamaan.

Länsi-Kymen kulttuuritien reittiä on jatkettu tänä vuonna 25 kilometrillä Iitin kirkolta Kuusankoskelle ja Korialle. Reitti kulkee Loviisan, Ruotsinpyhtään ja Elimäen kautta Iittiin. Reitin kesäkauden avaus punahattuisine linnunpelättimineen on lauantaina 20. toukokuuta.

 

 

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...