1

Alvar Aalto -verkostoon pitää liittyä

Alvar Aalto -kaupungeille on perustettu oma yhteistyöverkosto. Siihen voi liittyä mukaan suomalainen tai ulkomaalainen kaupunki tai kunta, jonka alueella on vähintään yksi Alvar Aallon toteutunut suunnittelukohde. Tällaisia kaupunkeja löytyy ympäri maailmaa kaikkiaan noin 40.

Yhteistyöverkoston tavoitteena on tiivis yhteistyö Aalto-kaupunkien kesken sekä Alvar Aalto -tietouden lisääminen niin Suomessa kuin ulkomaillakin. 

Verkostoon lähti heti mukaan 10 suomalaiskaupunkia, jotka ovat Alajärvi, Espoo, Eura, Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Paimio, Pori, Rovaniemi ja Seinäjoki. Myös Varkaus on jo luvannut tulla mukaan. Joukossa ei jostain kumman syystä ole Kouvolaa. Näin olisi tuskin tapahtunut, jos ydin-Kouvolassa olisi vastaavanlainen upea Aalto-miljöö kuin Inkeroisissa.

Toivottavasti Kouvola saadaan mahdollisimman nopeasti liitettyä verkostoon. Asiaa on jo vauhdittamassa Sinikka Rouvarin tekemä valtuustoaloite.

Paikallistasolla muun muassa Mämmälän Kotiseutuyhdistys, Stora Enson Anjalankosken tehtaat ja Ankkapurhan kulttuurisäätiö ovat tehneet pitkäjänteisesti työtä Alvar Aalto -tietouden lisäämiseksi. Ensi kesäksi Stora Enso palkkaa kolmeksi kuukaudeksi Inkeroisiin Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta valmistuvan opiskelijan projektityöntekijäksi. Hankkeen myötä tullaan järjestämään avoimia Alvar Aalto -kierroksia touko-kesäkuussa.

 

 

Viikon kysymys

Kouvola etsii säästökohteita – onko veronkorotus lääke talouden tasapainottamiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä