Naukkarinen MM-kuudes ja joukkuekilpailun maailmanmestari

Viikonloppuna tehtiin kova suomalaissuoritus Bostonissa. Neljään vuoteen suomalainen soutaja ei ole sijoittunut sisäsoudun maailmanmestaruuskilpailussa.  Joel Naukkarinen souti yksilökilpailussa 2 000 metrin matkalla

Omalla ennätyksellä Joel Naukkarinen olisi ottanut MM-pronssia. Kuudes tilakin oli hieno saavutus.

Elisa Kitunen

Viikonloppuna tehtiin kova suomalaissuoritus Bostonissa. Neljään vuoteen suomalainen soutaja ei ole sijoittunut sisäsoudun maailmanmestaruuskilpailussa. Joel Naukkarinen souti yksilökilpailussa 2 000 metrin matkalla kuudenneksi ajalla 5.54,4. Hän sai kaulaansa myös maailmanmestaruusmitalin joukkuekilpailusta. Suomalaissoutaja on saavuttanut kansainvälisen kärkivauhdin.

Miesten avoimen sarjan kilpailun voitti puolalainen huippunimi Bartosz Zablocki. Toiseksi sijoittui valkovenäläinen Pavel Shurmei. Hän voitti Naukkarisen reilu viikko sitten Tallinnassa Alfa Racessa ainoastaan sekunnin kymmenyksellä. Pronssin pokkasi kuubalainen Angel Fournier Rodriguez, joka sijoittui olympialuokan yksiköllä Rion olympialaisissa kuudenneksi.

Hyvästä sijoituksesta huolimatta kilpailu oli Naukkariselle vaikea. Siitä oli osoituksena se, että oma ennätysaika on parantunut järjestään kaikissa muissa edeltävissä kilpailuissa, muttei tällä kertaa. Naukkarisen omalla ennätyksellä olisi ylletty MM-pronssille. Normaalia huonomman tuntemuksen yksi syy oli soutuareenan huono sisäilma:

– Olosuhteiltaan raskain sisäsoutukilpailu, johon olen osallistunut. Olen luullut, että sisäsoutu on lajina sellainen, jossa olosuhteet olisivat kohtuullisen vakiot, mutta täällä isosta areenasta huolimatta ilma oli todella raskasta, Naukkarinen kertaa.

Kilpakumppaneilta tuli samanlaisia lausuntoja.

– Lisää vauhtia verotti myös tammikuun lopun sairastaminen, jonka jälkeen aerobinen kunto ei ole ollut entisensä. Toisaalta anaerobiset ja voimaominaisuudet ovat olleet paremmat kuin koskaan, lisää Naukkarinen kriittiseen tapaansa.

Kansainvälisistä huippunimistä koottu All Stars -joukkueen kanssa Naukkarinen souti niukkaan voittoon 500 metrin kilpailussa. Samalla hän sai ensimmäisen maailmanmestaruutensa sisäsoudusta. Kokenut valkovenäläinen Pavel Shurmei joutui jättäytymään joukkueesta, koska ei kyennyt soutamaan niin pian yksilökisan jälkeen. Lopulta joukkueessa soutivat Naukkarisen lisäksi ukrainalainen Olena Buryak, espanjalainen Marcos Morales ja amerikkalainen Rob Carson.

Boston osoitti Naukkariselle, että hän on kansainvälisillä areenoilla nyt 23-vuotiaana jo aivan kärjen vauhdissa. Seuraavaksi hän aloittaa keskittymisen kohti tulevaa kesää ja olympiasoutukautta. Hänellä on soutuparinsa Antti Kilpeläisen kanssa tavoite vahvasti vuoden 2020 Tokion olympialaisissa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka