Naukkarinen sisäsoudussa Euroopan kärkisoutajia

Tallinnan vuotuinen Alfa Race -sisäsoutukilpailu oli yhtä suomalaissoudun ilotulitusta. Lupaava olympiasoutupari Joel Naukkarinen – Antti Kilpeläinen osoitti huimaa kehitystä. He

Kärkikolmikko: Joel Naukkarinen, ME-mies Pavel Shurmei ja Rion olympialaisten pronssimitalisti Tõnu Endrekson. Kuva: Veikko Niemi.

Elisa Kitunen

Tallinnan vuotuinen Alfa Race -sisäsoutukilpailu oli yhtä suomalaissoudun ilotulitusta. Lupaava olympiasoutupari Joel Naukkarinen – Antti Kilpeläinen osoitti huimaa kehitystä. He muodostivat Timo Pursiheimon ja Heikki Keskinen kanssa Team Finland -joukkueen, jolla voittivat joukkuekilpailun mestaruuden. 1000 metrillä henkilökohtaisessa kilpailussa paukkuivat Naukkarisen ja Kilpeläisen omat ennätykset – samalla Naukkarinen uusi hallussaan olevan suomenennätyksen.

Naukkarinen sai hyvän startin ja muita kovempi matkavauhti löytyi nopeasti.

– 750 metrin kohdalla olin vielä kiinni avoimen sarjan maailmanennätysvauhdissa, mutta viimeisellä 200 metrillä tuli seinä vastaan, Naukkarinen kertoo. Notkahduksesta huolimatta hän hallitsi kilpailua toiseksi viimeiselle vedolle asti:

– Ennen viimeistä vetoa katsoin vielä, että johdin kahdella metrillä. Mutta viimeisen vedon aikana sijoitukset vaihtuivat päikseen.

Ohi kiisi valkovenäläinen, kilpailun rataennätystä hallitseva ME-mies, Pavel Shurmei. Naukkarinen souti hopealle ajalla 2.42,6. Shurmein ja hänen väliin jäi ainoastaan kymmenys. Pronssille souti Rion olympialaisten pronssimitalisti Tõnu Endrekson. Kilpeläinen sijoittui viidenneksi ennätyksellään 2.46,4. Kilpailun tasosta kertoo se, että mitalisijojen ulkopuolelle jäi useampikin olympiamitalisti.

Naukkarinen pitää kilpailujen tärkeimpänä saavutuksena kansainvälisen kokemuksen ja kovan kilpailupohjan kerryttämistä.

– Tällaiset kokemukset kasvattavat kohti Tokion olympialaisten päätavoitetta, Naukkarinen pohtii.

Alfa Race toimi valmistavana kilpailuna myös Bostonin sisäsoudun MM-kilpailuille. Kahden viikon kuluttua Naukkarinen saa timantinkovaa kansainvälistä vastusta itselleen. Samalla lähtöviivalla nähdään myös Valko-Venäjän Shurmei.

Kouvolan Soutajien Antero Rossin ylivoimainen voitto SE-ajalla 3.21,7 70-vuotiaiden miesten sarjassa nousi myös päivän suomalaissaavutukseksi. Saman seuran Veikko Niemi souti viidenneksi 50-vuotiaiden sarjassa ajalla 3.14,7.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka