0

Keksi kysymyksiä Kyläpuntarin ehdokkaille

Pitäisikö Kouvolan tuloveroprosenttia korottaa? Tulisiko nimetä eteläisen Kouvolan ykköstaajama? Onko eteläinen Kouvola jäänyt varjoon kaupungin päätöksenteossa? Joko olisi korkea aika investoida muuallekin kuin vanhan Kouvolan ja Kuusankosken alueelle?

Keskilaakson Kyläpuntari selvittää kuntavaaliehdokkaiden kantoja alueensa ja koko kaupunkinsa ajankohtaisista kysymyksistä ja mitä asioita he valituiksi tullessaan kunnanvaltuustossa ajaisivat. Kyläpuntarin avulla äänestäjien on helpompi löytää itselleen sopiva ehdokas.
– Kyläpuntari on ESV-Paikallismedioiden paikallislehtiryhmän oma vaalikysely, jossa keskitytään varsin paikallisiin aiheisiin. Kyselyn tuloksia ruoditaan myös vaalien alla ilmestyvissä lehdissä, kertoo päätoimittaja Stiina Kokkonen.
Kyläpuntarissa ehdokkaat saavat vastattavakseen kymmenen kysymystä. Ehdokkailta edellytetään mielipidettä joko puolesta tai vastaan. Vastausvaihtoehdot esitettyihin kysymyksiin ovat ”Kyllä” tai ”Ei”. En osaa sanoa -vaihtoehtoa ei ole, sillä äänestäjät odottavat ja ovat myös oikeutettuja päättäjiksi haluavien selkeisiin kannanottoihin sekä linjakkaaseen päätöksentekoon.

Myös Keskilaakson lukijoilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä Kyläpuntarissa kuntavaaliehdokkailta kysytään. Suoria kysymyksiä on voinut lähettää lehden toimitukselle tammikuun ajan.

Viikon kysymys

Kouvolan kaupungilla on isot säästöpaineet. Kumpi olisi parempi tapa säästää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...