Laulustudio kaikelle kansalle

Emilia Vesalainen-Pellas avasi vuosi sitten yksityisen laulustudion Päätiellä Inkeroisissa. Tänä syksynä toiminta laajenee, kun Mari Lavikainen antaa tunteja myös yhtenä–kahtena

Emilia Vesalainen-Pellas ja Mari Lavikainen pitävät laulustudion sijaintia Inkeroisissa hyvänä, kun opiskelijat tulevat ympäri Kymenlaaksoa.

Stiina Kokkonen

Emilia Vesalainen-Pellas avasi vuosi sitten yksityisen laulustudion Päätiellä Inkeroisissa. Tänä syksynä toiminta laajenee, kun Mari Lavikainen antaa tunteja myös yhtenä–kahtena päivänä viikossa.

– Laulunopetus on tarkoitettu kaikelle kansalle ja kaikenikäisille. Tyylilaji on vapaa eli voi laulaa kevyestä klassiseen. Pääsykokeita tai tasosuoritusvaatimuksia ei ole. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarvittaessa kerätään jonotuslista. Opetus alkaa syyskuun alussa.

Avoimet ovet järjestetään perjantaina 26. elokuuta.

– Silloin voi tulla paikalle kysymään lisätietoja ja ilmoittautumaan. Myös soittamalla saa lisätietoa ja voi ilmoittautua.

Tuntitarjoittimeen kuuluu laulun yksilöopetus, kaveritunnit sekä ryhmätunnit nuorille ja aikuisille. Studiolla pidetään myös Kymenlaakson Opiston Löydä oma äänesi -kurssi, joka on jo täynnä. Opiston kurssin ohjaa Mari Lavikainen.

– Suunnitelmissa on laajentaa myös lasten laulamiseen ryhmäopetuksena. Myös teemakursseja esimerkiksi joululaulukurssi on mahdollista järjestää.

Myös esiintymistilaisuuksia järjestetään oppilaille.

– Laulustudion musikaalikurssi esitti Tukkijoella-mukaelman viime keväänä täysille Anjalankosken teatterin saleille. Ensi kevääksi olisi myös tarkoitus tehdä vastaava produktio.

Siinä on mukana lisäksi Anne Korpelainen.

Koko haastattelu 18.8. Keskilaaksossa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka