Naukkarinen souti opiskelijoiden EM-pronssille yksikössä

Joel Naukkarinen sijoittui yksiköllä miesten avoimen sarjan kolmanneksi olympiasoudun opiskelijoiden EM-kilpailuissa Zagrebissa. Tutummin perämiehettömässä kaksikossa mainetta niittänyt Naukkarinen osoitti kaksi

Elisa Kitunen

Joel Naukkarinen sijoittui yksiköllä miesten avoimen sarjan kolmanneksi olympiasoudun opiskelijoiden EM-kilpailuissa Zagrebissa. Tutummin perämiehettömässä kaksikossa mainetta niittänyt Naukkarinen osoitti kaksi kertaa parantamallaan ennätyksellä olevansa rautaisessa kunnossa.

Ainoastaan oheisharjoitteluna olympiayksikköä soutanut Naukkarinen aloitti alkuerät päivän toiseksi kovimmalla ajalla ja omalla ennätyksellään: 2000 metriä taittui aikaan 7.04,89. Välierissä mies laittoi vielä paremmaksi alittamalla maagisen 7 minuutin rajan ajalla 6.58,51.

Naukkarinen kuvailee kohtalaiseen vastatuuleen soudettu finaalin edenneen tasaisen nousujohteisesti.

– Ensimmäinen 500 metriä sujui maltillisesti ja hallitusti. 750 metrin kohdalla lisäsin puristusta ja yritin ensimmäistä iskua. Ero toiseen sijaan kaventui, mutta saksalaiset pystyivät vastaamaan. 1100 metrin jälkeen yritin vielä kerran kunnolla haastaa, mutta yritys ei enää tuottanut tulosta.

– Tekniseen suoritukseen olin tyytyväinen, mutta veto jäi ponnettomaksi ja paras vire oli jäänyt jo omien rajojen rikkomiseen edeltävinä päivinä. Maaliin tuleminen opiskelijoiden EM-pronssimitalistina tuntui kuitenkin voitolle, Naukkarinen iloitsee. Mies jatkaa nyt keskittymistä omaan veneluokkaansa, miesten perämiehettomään kaksikkoon, soutuparinsa Antti Kilpeläisen kanssa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka